Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Από το «μπλοκάκι» του Πιτίνο

Μπορεί τα πάντα να κρίνονται από την απάντηση του Ρικ Πιτίνο, αλλά στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ έχουν ξεκινήσει ήδη τον προγραμματισμό για τη νέα χρονιά, έχοντας την καθοδήγηση του Αμερικανού προπονητή! Μετά τον ο Ουάιλι, ακολουθεί ο Τόμας.

Ο Ρικ Πιτίνο βρίσκεται ήδη στις ΗΠΑ και περνάει τις πρώτες ώρες των καλοκαιρινών του διακοπών μαζί με την οικογένειά του. Φυσικά τα πάντα κρέμονται από τα χείλη του, αφού μέσα στα επόμενα 24ωρα αναμένεται να ανακοινώσει την οριστική του απόφαση.

Το κλίμα είναι κάτι παραπάνω από θετικό και υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία στις τάξεις των «πρασίνων» ότι ο Αμερικανός τεχνικός θα πει το πολυπόθητο «ναι» στην πρόταση που του έχει γίνει. Και αυτό διότι προχωράει ήδη το πλάνο της επόμενης σεζόν σύμφωνα με τις σημειώσεις και την... καθοδήγησή του. Ο Πιτίνο έχει ήδη κάνει τις εισηγήσεις του για το ρόστερ της επόμενης σεζόν, το οποίο θα διαφέρει ως προς τους ξένους κατά τα... 5/6! Και πάλι. Ακόμα και αν η απάντηση του Hall Of Famer είναι αρνητική, έχει πει πολλές φορές τις τελευταίες εβδομάδες, ότι έχει δώσει ένα πλάνο στο οποίο θα μπορούσαν να βαδίσουν οι νταμπλούχοι. 

Εκείνος, λοιπόν, που έγινε κάτοικος ΟΑΚΑ είναι ο Τζέικομπ Ουάιλι, τον οποίο ανακοίνωσε μέσω Instagram ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και αναμένεται να έχει τον ρόλο του αντί-Γκιστ στην ομάδα. Εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου ο 33χρονος παίκτης αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν από τους νταμπλούχους ύστερα από εξήμισι χρόνια στους «πράσινους» και τη θέση του στο ρόστερ θα πάρει ο νεότερος, πιο «φρέσκος» και πιο «πεινασμένος» Ουάιλι, ο οποίος άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις στην Γκραν Κανάρια.

Βέβαια άλλο... Γκραν Κανάρια και άλλο Παναθηναϊκός, αλλά δεν παύει να είναι ένας παίκτης που μπορεί να «κουμπώσει» στο παιχνίδι του Νικ Καλάθη χάρη στην ικανότητά του στο pick 'n roll και στο να «τελειώνει» φάσεις πάνω από τη στεφάνη. Φέτος είχε σε 7 ματς της EuroLeague 10 πόντους κατά μέσο όρο και 2,6 ριμπάουντ. Θέμα ωρών είναι και η επίσημη ανακοίνωση από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ για την απόκτηση του 25χρονου φόργουορντ/σέντερ.

Ο Ρικ Πιτινο έχει εισηγηθεί, επίσης, και την παραμονή του Ντεσόν Τόμας. Άλλωστε στα χέρια του κατάφερε να γίνει... άλλος παίκτης στο δεύτερο μισό της σεζόν και να αποδειχθεί «λίρα εκατό» για τους «πράσινους». Ήταν από τους πιο σταθερούς παίκτες της ομάδας και γι' αυτόν τον λόγο κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη, τόσο του Αμερικανού προπονητή, όσο και του (απαιτητικού αν μη τι άλλο) κόσμου του Παναθηναϊκού.

Από εκεί και πέρα τα πάντα είναι άνοικτά όσον αφορά τον Θανάση Αντετοκούνμπο! Μπορεί να υπάρχει διάθεση για ανανέωση της συνεργασίας, αλλά από τη στιγμή που υπάρχει το δέλεαρ του summer league και της προοπτικής να βρεθεί στις ΗΠΑ μαζί με τα αδέρφια του, κανείς δεν βάζει το χέρι στη φωτιά για το «τι μέλλει γενέσθαι». Όπως είναι γνωστό, ο «Flash» (όπως τον «βάφτισε» ο Ρικ Πιτίνο) υπέγραψε διετές συμβόλαιο το καλοκαίρι του 2017 και πλέον μπορεί να διαπραγματευτεί για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του ή για την παραμονή του στο ΟΑΚΑ.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο Ίαν Βουγιούκας ενδέχεται να παραμείνει για έναν ακόμα χρόνο έχοντας (περισσότερο) τον ρόλο του 13ου παίκτη, ενώ ανοικτό παραμένει το θέμα του Σον Κιλπάτρικ. Βέβαια η παραμονή του δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες (τα πάντα θα εξαρτηθούν από τον Πιτίνο) ενώ παρελθόν αποτελούν ήδη οι Κιθ Λάνγκφορντ και Λούκας Λεκαβίτσιους, ο οποίος επέστρεψε με κάθε επισημότητα στην Ζάλγκιρις Κάουνας. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το δρόμο της εξόδου θα πάρει και ο Ματ Λοτζέσκι.

Πρώτος στη λίστα του Ρικ Πιτίνο βρίσκεται ο... γνώριμός του Πέιτον Σίβα (ο οποίος αγωνίζεται στους τελικούς του γερμανικού πρωταθλήματος με τη φανέλα της Άλμπα Βερολίνου) προκειμένου να βρεθεί στο πλευρό του Νικ Καλάθη και να αποτελέσει τον αντί-Λεκαβίτσιους. Αρέσει και ο Ροντρίγκ Μπομπουά της Αναντολού Εφές αλλά ο Γάλλος δεσμεύεται με συμβόλαιο και μόνο στην περίπτωση που μείνει ελεύθερος θα απασχολήσει τους «πράσινους».

Ως... αντί-Λοτζέσκι, τρέφει ιδιαίτερη συμπάθεια στον Κάιλ Κούριτς της Μπαρτσελόνα (σ.σ. τον γνωρίζει επίσης από το Λούιβιλ όπου τον είχε παίκτη), ο οποίος με τη σειρά του έχει συμβόλαιο έως το 2020 αλλά -σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζονται στην Ισπανία- αναμένεται να μείνει ελεύθερος από τους Καταλανούς. Από τα ονόματα που έχουν προταθεί είναι και αυτό του Μάικλ Ρολ της Μακάμπι, ο οποίος -όπως όλα δείχνουν- δεν θα ανανεώσει με την ομάδα του λαού.

Από τον Πιτίνο (ή τον επόμενο προπονητή) θα φανεί και κατά πόσο θα επιστρέψει ο Ντένμον μετά τη θητεία του στην Κίνα. Μπορεί να μετακόμισε πέρυσι στην Κίνα, αλλά υπάρχει δέσμευση σε περίπτωση που θέλει ο Παναθηναϊκός να τον κρατήσει στο ρόστερ του. Σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr, ακόμα δεν υπάρχει κάποια επαφή με τον παίκτη και ούτε έχουν μπει οι δύο πλευρές σε διαδικασία συζητήσεων όσον αφορά την επόμενη χρονιά. Κάτι που θα γίνει μετά την απόφαση του Πιτίνο.