Τόμας για Ολυμπιακό: «Πρέπει να σέβεσαι το άθλημα»

Στην απόφαση του Ολυμπιακού να μην κατέβει στα ματς με τον Παναθηναϊκό αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο ΝτεΣόν Τόμας τονίζοντας πως κάποια στιγμή πρέπει να σέβεσαι το άθλημα.

Ο Αμερικανός φόργουορντ του «τριφυλλιού» που αν και δεν ξεκίνησε καλά την χρονιά, ήταν στην συνέχεια από τους καλύτερους παίκτες, ειδικά στην εποχή του Ρικ Πιτίνο, μιλώντας στην εφημερίδα «Πράσινη» ανέφερε τα εξής:

Για τη μη συμμετοχή του Ολυμπιακού στα ματς με τον Παναθηναϊκό και τη συνέχεια: «Ο Ολυμπιακός αποφάσισε να μην κατέβει, αλλά εμείς είχαμε δρόμο μπροστά μας, καταφέραμε να μείνουμε συγκεντρωμένοι γιατί ξέραμε ότι θα είναι κάτι συναρπαστικό, το να κερδίσουμε το πρωτάθλημα. Κάποιες φορές πρέπει να σεβαστείς το ίδιο το άθλημα, το οποίο παίζουμε τόσα χρόνια».

Για την περίοδο απραξίας μέχρι τους ημιτελικούς με το Περιστέρι: «Είναι σκληρό αυτό που περάσαμε τότε. Γιατί ως παίκτης αυτό που ανυπομονείς να κάνεις είναι να βγεις στο παρκέ να παίξεις. Ο προπονητής έκανε εξαιρετική δουλειά, καθώς φρόντισε να μας κρατήσει σε καλή κατάσταση, αλλά δεν είναι το ίδιο με τους αγώνες».

Για την απόδοσή του: «Πίστευα πάντα στον εαυτό μου, αλλά ο προπονητής είναι αυτός που σου δίνει αυτοπεποίθηση. Ο Πιτίνο μου έδωσε την αυτοπεποίθηση που ήθελα κι έβαλα τον εαυτό μου σε μια θέση, ώστε να πιστέψει σε μένα. Σε κάθε ματς ήθελα να μπαίνω στο παρκέ και να κάνω αυτό που ξέρω και να βοηθήσω την ομάδα μου. Κάποιες φορές τα κατάφερνα, κάποιες φορές όχι τόσο, αλλά ήθελα να ξέρουν στην ομάδα, ότι ο ΝτεΣόν είναι εδώ και θα κάνει τα πάντα για να βοηθήσει».

Για το αν θα μείνει στον Παναθηναϊκό: «Ακόμη δεν μπορώ να δώσω συγκεκριμένη απάντηση για το τι θα κάνω την νέα σεζόν. Αυτό που θέλω αυτή τη στιγμή είναι να απολαύσω την κατάκτηση του πρωταθλήματος και ακολούθως θα αποφασίσω τι είναι το καλύτερο για μένα».