Ο Πεδουλάκης στον Παναθηναϊκό

Την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού αναλαμβάνει εκ νέου ο Αργύρης Πεδουλάκης, όπως ανακοίνωσε η "πράσινη" ΚΑΕ. Για δύο χρόνια η συμφωνία.

Στο πρόσωπο του Αργύρη Πεδουλάκη βρήκε ο Παναθηναϊκός τον νέο του προπονητή. Με τον Ρικ Πιτίνο να παίρνει την απόφαση να μην επιστρέψει στην Ευρώπη, οι "πράσινοι" στράφηκαν σε άλλες περιπτώσεις, με τον Πεδουλάκη να είναι εδώ και αρκετές ημέρες το μεγάλο φαβορί. Και τελικά, η συμφωνία ολοκληρώθηκε με κάθε επισημότητα, όπως ανακοίνωσε η "πράσινη" ΚΑΕ.

Αυτή είναι η δεύτερη επιστροφή του Αργύρη Πεδουλάκη στον πάγκο του "τριφυλλιού". Πιο συγκεκριμένα, εργάστηκε στον Παναθηναϊκό από το 2012 έως το 2014 -φτάνοντας στην κατάκτηση ενός πρωταθλήματος και δύο Κυπέλλων- και για ένα διάστημα το 2016, όταν αντικατέστησε τον Σάσα Τζόρτζεβιτς. Ο 55χρονος τεχνικός έχει πορεία και ως παίκτης στον σύλλογο, αφού από το 1986 έως το 1992 φόρεσε την πράσινη φανέλα.

Την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, ο Αργύρης Πεδουλάκης ήταν στον πάγκο του Περιστερίου. Η ομάδα των δυτικών προαστίων ως νεοφώτιστη έφτασε μέχρι την δεύτερη θέση της κανονικής περιόδου της Basket League, ενώ τερμάτισε στην 4η θέση των playoffs.

Στο παρελθόν πολύπειρος τεχνικός έχει δουλέψει επίσης σε Μακεδονικό, Πανελλήνιο, Ρέθυμνο, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ούνικς Καζάν.

"Όλοι εκτιμάμε τον Αργύρη, έχει φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού, μας έχει φέρει τίτλους και είναι ένας στρατιώτης του Παναθηναϊκού. Ένα από τα λάθη που έκανα όταν ανέλαβα από το 2012 και μετά ήταν ότι ο Αργύρης Πεδουλάκης θα έπρεπε να έχει μείνει στον Παναθηναϊκό. Είναι με διαφορά ο καλύτερος Έλληνας προπονητής, όπου πηγαίνει παράγει έργο", είχε δηλώσει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στην πρόσφατη βράβευση του Αργύρη Πεδουλάκη.