«Θα είχα επιστρέψει στον Παναθηναϊκό, αν δεν είχα τα προσωπικά προβλήματα»

Ο Ρικ Πιτίνο επιβεβαίωσε πως ήταν έτοιμος να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό, όμως κάτι τέτοιο τελικά δεν συνέβη, λόγω των προσωπικών, οικογενειακών προβλημάτων στις ΗΠΑ.

Το «Slam Dunk» προ ημερών είχε αναλύσει όσα έγιναν στις διαπραγματεύσεις του Παναθηναϊκού με τον Ρικ Πιτίνο και το γεγονός πως οι δύο πλευρές είχαν συμφωνήσει σε όλα (μπάτζετ, αμοιβή και άλλα). 

Βέβαια, πολλοί όλο αυτό το διάστημα θέλησαν να διαψεύσουν τα δεδομένα που αναλύθηκαν από το SDNA και να τα παρουσιάσουν ως μια... επικοινωνιακή «φούσκα», για να δικαιολογηθεί η αρνητική απάντηση του Αμερικανού τεχνικού και στη συνέχεια η επιλογή του Αργύρη Πεδουλάκη.

Τις απαντήσεις τις έδωσε ο ίδιος ο 67χρονος κόουτς. Ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού φιλοξενήθηκε στο podcast «The Vegas Take» και μεταξύ άλλων μίλησε για το μέλλον του, αλλά και όσα έγιναν με τους «πράσινους». 

Ο Αμερικανός Hall Of Famer, λοιπόν, ξεκαθάρισε πως κατά πάσα πιθανότητα θα είχε επιστρέψει στην Ελλάδα, αν δεν προέκυπταν τα οικογενειακά προβλήματα, που είχε στις ΗΠΑ, επιβεβαιώνοντας τα σχετικά ρεπορτάζ για τις προχωρημένες επαφές των δύο πλευρών. 

Για την ακρίβεια, όταν ο Πιτίνο ρωτήθηκε για το αν θα ήθελε να επιστρέψει στην προπονητική στις ΗΠΑ και πόσο δύσκολο είναι για τον ίδιο το «σκάνδαλο» με το Λούιβιλ, είπε μεταξύ άλλων: «Θα σας πω τι έγινε. Αν ένα κολέγιο πει: "Θέλουμε να προσλάμβουμε τον Ρικ Πιτίνο" το NCAA θα απαντήσει πως η περίπτωσή μου είναι υπό εξέταση. "Μπορεί να είναι 100% αθώος, δεν το ξέρουμε, δεν έχουμε μιλήσει με τον Ρικ". Το NCAA πρέπει να το κάνει αυτό. Ίσως υπάρχει μια ευκαιρία την επόμενη χρονιά», για να συμπληρώσει βάζοντας στο... παιχνίδι και το όνομα των νταμπλούχων Ελλάδας:

«Μου προσφέθηκε η δουλειά του προέδρου και του προπονητή στον Παναθηναϊκό. Αν δεν είχα προσωπικούς λόγους στο σπίτι μου με τον εγγονό μου, πιθανότατα θα είχα γυρίσει. Θα κάτσω εκτός αυτή τη σεζόν και θα δω τι θα γίνει. Ελπίζω το NCAA να μου μιλήσει και να καταλάβει τι έγινε».