Ο πρώην παίκτης της Βέροιας και νυν της ΑΕΚ κατά την απολογία του στην εφέσεων της ΕΠΟ έριξε… βόμβες!
«Εγώ πιστεύω ότι το κανόνισαν και οι δύο ομάδες το ματς. Και πιστεύω ότι το κανόνισαν οι πρόεδροι», είπε μεταξυ αλλων ο Νίκος Γεωργέας κατά την απολογία του στην επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ για την υπόθεση Ολυμπιακός-Βέροια 3-0 του 2013.
Ο πρώην αμυντικός της ομάδας της Ημαθίας κατέθεσε πρώτος από του 17 που έχουν κληθεί και αποκάλυψε πως δεν έχει μιλήσει με τον Δημήτρη Μελισσανίδη και πως δεν κατήγγειλε το τι είχε συμβεί γιατί φοβόταν επειδή η οικογένεια του έμενε στη Βέροια.
«Εγώ δεν κατήγγειλα τίποτα. Ο ανακριτής με φώναξε και μου είπε πως γνωρίζει τι έχει συμβεί στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Εγώ από μόνος μου μπορεί να μην το έλεγα. Φοβήθηκα. Είχα και την οικογένειά μου στη Βέροια. Δεν το είχα συζητήσει το θέμα με τον Μελισσανίδη. Με κάλεσε ο ανακριτής και μου είπε ότι αναφέρθηκε σε μένα ο Καλαϊτζίδης. Μετά την κατάθεσή μου μίλησα μόνο με τον δικηγόρο της ομάδας. Ποτέ με τον Μελισσανίδη. Ούτε μου είπε ο ανακριτής ότι έχει καταθέσει ο Μελισσανίδης. Δεν το ήξερα.
Αυτό που είπα ήταν ότι στα αποδυτήρια ήταν ο προπονητής και μας έδινε οδηγίες. Μετά μπήκε ο Λαναρής και μας ζητησε να έρθει 3-0 το ματς. Εγώ ζήτησα αλλαγή από τον Καλαϊτζίδη και του είπα αν δεν με βγάλεις θα φάω κόκκινη. Οι παίκτες που έπαιζαν, ήξεραν, πιστεύω ήξεραν και τα παιδιά που μπήκαν αλλαγή, αλλά δεν παίρνω όρκο. Η βασική εντεκάδα ήταν μπροστά στην ομιλία».
Ο Γεωργέας δεν θυμόταν ποιοι παίκτες του Ολυμπιακού ίσως το γνώριζαν όμως έδειξε σίγουρος πως το ματς είχε στηθεί από τους προέδρους των δυο ομάδων: «Εγώ πιστεύω ότι το κανόνισαν και οι δύο ομάδες το ματς. Και πιστεύω ότι το κανόνισαν οι πρόεδροι».
Η διαδικασία στην Εφέσεων βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ πρόσθετη παρέμβαση κατά της Βέροιας, εκτός του Λεβαδειακού, κατέθεσε και ο Απόλλων Σμύρνης.