Ένα απροσδόκητο «δώρο» έφτασε στον Παναθηναϊκό από τη Βαλένθια, δεδομένου ότι ο φύλακας - άγγελος της Μπριζ, ο Ματ Ράιαν, αφήνει το Βέλγιο για τις «νυχτερίδες».
Λίγες ημέρες πριν τις καθοριστικές αναμετρήσεις με τον Παναθηναϊκό για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, η Μπριζ χάνει τον βασικό τερματοφύλακά της. Οι πληροφορίες που ήθελαν τη Βαλένθια να ενδιαφέρεται για τον 23χρονο Αυστραλό επιβεβαιώθηκαν και ο Ράιαν ταξιδεύει στην Ισπανία, προκειμένου να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να βάλει την υπογραφή του σε νέο συμβόλαιο.
Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, ο Ματ Ράιαν είχε 58 συμμετοχές με την Μπριζ και άλλες 10 με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας της Αυστραλίας! Μόνο ο Ιγκουάιν και ο Μέσι είχαν περισσότερες! Ο αριθμός των συμμετοχών του δείχνει και το πόσο σημαντικός είναι για την Μπριζ, ενώ πρέπει να σημειωθεί πως τα τελευταία δύο χρόνια είχε ψηφιστεί ως ο καλύτερος τερματοφύλακας στο Βέλγιο!
Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το Βέλγιο, η Βαλένθια θα πληρώσει 7 εκατομμύρια ευρώ για την απόκτηση του 23χρονου τερματοφύλακα!
Από την στιγμή που θα κυλήσουν όλα ομαλά και θα ολοκληρωθεί η μεταγραφή του στις «νυχτερίδες», η Μπριζ θα παραταχθεί απέναντι στον Παναθηναϊκό με τον Σεμπαστιέν Μπριζές. Ο 26χρονος τερματοφύλακας μετακόμισε το καλοκαίρι στην Μπριζ μετά από εισήγηση του Πρεντόμ, τον οποίο είχε και στη Γάνδη. Ο Μπριζές σε καμία περίπτωση δεν είναι στο επίπεδο του Ράιαν και τα νέα για την πώλησή του στη Βαλένθια πρέπει να ήχησαν πολύ καλά στα αυτιά των ανθρώπων του Παναθηναϊκού.