Με ανακοίνωσή του ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός ζητάει να καταργηθεί και τυπικά η Διπλή Ανάπλαση από την στιγμή μάλιστα που στο Βοτανικό θα εγκατασταθούν πρόσφυγες.
Η θέση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, αλλά και της ΠΑΕ αναφορικά με το θέμα της Διπλής Ανάπλασης είναι ξεκάθαρη. Δεν τίθεται δηλαδή ουσιαστικά θέμα, επισημαίνοντας συνεχώς πως το σπίτι του «τριφυλλιού» ήταν, είναι και θα είναι η Λεωφόρος.
Τις τελευταίες ημέρες έχουν αρχίσει τα έργα στον Βοτανικό για την εγκατάσταση προσφύγων, στο σημείο που ήταν μελετημένο να γίνει η Διπλή Ανάπλαση και ο Ερασιτέχνης με ανακοίνωσή του τονίζει πως πλέον είναι ευκαιρία να καταργηθεί και τυπικά ο συγκεκριμένος νόμος.
Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Ο νόμος της Διπλής Ανάπλασης έχει de facto ακυρωθεί!!
Το μεταναστευτικό αποτελεί ένα δύσκολο και δυσεπίλυτο πρόβλημα, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη. Η ελληνική κυβέρνηση, σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων, αποφάσισε να μεταφερθούν μετανάστες -που ζούσαν σε ομολογουμένως κάκιστες συνθήκες- σε καταυλισμούς που στήνονται στην περιοχή του Ελαιώνα. Δεν είμαστε εμείς αρμόδιοι να κρίνουμε αν είναι σωστή ή λανθασμένη αυτή η απόφαση.
Δεδομένου, όμως, ότι ο καταυλισμός αυτός χτίζεται μέσα στο οικόπεδο που προοριζόταν για το νέο μας γήπεδο, οφείλουμε να επισημάνουμε τα εξής: Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος φωνάζει τα τελευταία χρόνια ότι η Διπλή Ανάπλαση είναι πια ανέφικτη. Πράγματι, πρόσφατα ο Δήμος Αθηναίων κατήρτισε το 5ετές επιχειρησιακό του σχέδιο, στο οποίο δεν περιλαμβάνεται η παραμικρή αναφορά σε αυτήν. Τώρα, η Πολιτεία αποφάσισε στο χώρο που θα γινόταν το γήπεδο να στεγαστούν μετανάστες. Συνεπώς, ο νόμος της Διπλής Ανάπλασης έχει de facto ακυρωθεί. Έμπρακτα όλοι οι αρμόδιοι φορείς έχουν προσχωρήσει στην άποψή μας ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί.
Τώρα που ο νόμος έχει καταργηθεί στην πράξη, είναι ώρα επιτέλους να καταργηθεί και τυπικά, ώστε ο Παναθηναϊκός Α.Ο. να μην παραμένει δέσμιός της».