Ο σοβαρός τραυματισμός του Ραφίκ Τζιμπούρ έχει σημάνει... συναγερμό στην ΑΕΚ για την αναζήτηση επιθετικού και μία από τις περιπτώσεις που ξεχωρίζουν είναι του Γιακούμπου Αγεγκμπένι.
Μετά το αρχικό σοκ για την κατάσταση του Αλγερινού φορ που θα μείνει εκτός δράσης για δύο μήνες, στην Ενωση έβαλαν στο... φουλ τις μηχανές για να βρουν τον παίκτη που θα ηγηθεί της γραμμής κρούσης. Μία από τις περιπτώσεις μάλιστα που εξετάζουν στον Δικέφαλο είναι του Γιακούμπου Αγεγκμπένι, όπως αναφέρει το «Goal».
Ο 33χρονος Νιγηριανός επιθετικός είναι ελεύθερος κι έχει προταθεί στην ΑΕΚ, με την περίπτωσή του να εξετάζεται. Προέρχεται βέβαια από μία πολύ μέτρια σεζόν σε Αλ Ραϊάν κι έπειτα στη Ρέντινγκ, προηγουμένως όμως είχε πολύ καλές χρονιές σε Αγγλία και Κίνα. Στο Νησί εξάλλου ο Αγεγκμπένι μετράει τουλάχιστον μία δεκαετία με σημαντική παρουσία στις ομάδες που αγωνίστηκε (πάνω από 100 γκολ), πρώτα στην Πρέμιερ Λιγκ κι έπειτα στην Τσάμπιονσιπ (Πόρτσμουθ, Μίντλεσμπρο, Εβερτον, Λέστερ, Μπλάκμπερν). Στο ενεργητικό του μάλιστα έχει κι ένα χατ τρικ εναντίον του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ το 2002, όταν αγωνιζόταν στη Μακάμπι Χάιφα!
Ο Νιγηριανός χαίρει της ιδιαίτερης εκτίμησης του Μιλοβάνοβιτς, πλην όμως ο τεχνικός διευθυντής της Ενωσης εξετάζει κι άλλες περιπτώσεις, τις οποίες περνάει από... κόσκινο πριν καταλήξει στον εκλεκτό.