Νέα επίθεση Τούρκων σε Ολυμπιακό και UEFA!

Αδικημένοι αισθάνονται οι Τούρκοι όσον αφορά τη συμμετοχή του Ολυμπιακού στο Champions League, καθώς ο Τύπος της γειτονικής χώρας θεωρεί πως UEFA και CAS δεν αντιμετώπισαν με τον ίδιο τρόπο την υπόθεση των Πρωταθλητών Ελλάδας με εκείνη της Φενέρμπαχτσε προ τριετίας!

Το διαιτητικό αθλητικό δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή του Παναθηναϊκού εναντίον του Ολυμπιακού για τη συμμετοχή των «ερυθρολεύκων» στο φετινό Champions League μετά την εμπλοκή του ονόματος του Βαγγέλη Μαρινάκη στην υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης».

Έτσι, ο Ολυμπιακός θα συμμετάσχει κανονικά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της UEFA για τη σεζόν 2015-2016, απόφαση πάντως που δεν άρεσε καθόλου στον τουρκικό Τύπο, ο οποίος τη χαρακτηρίζει ως «σκάνδαλο».

Κι αυτό γιατί οι Τούρκοι αισθάνονται αδικημένοι από το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν αποκλείστηκε από το Champions League, κάτι που είχε γίνει πριν από δύο χρόνια στην περίπτωση της Φενερμπαχτσέ.

Ο Τύπος της γειτονικής χώρας εκτιμά πως οι δύο περιπτώσεις (του Ολυμπιακού και της Φενερμπαχτσέ) είναι παρόμοιες, από τη στιγμή που ο πρόεδρος της Φενέρ, Αζίζ Γιλντιρίμ είχε εμπλακεί με το σκάνδαλο της εγκληματικής οργάνωσης στην Τουρκία, και ως εκ τούτου θα έπρεπε να είχαν παρθεί και τα αντίστοιχα μέτρα από την πλευρά της UEFA.

«Συγκλονίζει η απόφαση των UEFA και CAS! Ο Ολυμπιακός πηγαίνει στο Champions League», γράφει η Hurriyet, η οποία στο ρεπορτάζ της για το θέμα επισημαίνει πως «τη στιγμή που το CAS απέκλεισε τη Φενερμπαχτσέ από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για δύο χρόνια στο τέλος της σεζόν 2012-2013, αυτή τη φορά λειτούργησε διαφορετικά στην περίπτωση του Ολυμπιακού».


Από τη μεριά της η Fanatik τονίζει πως «CAS και UEFA κάνανε διπλή ανάγνωση στις περιπτώσεις της Φενερμπαχτσέ και του Ολυμπιακού» καθώς «δεν επέβαλαν στους "ερυθρόλευκους" την ίδια ποινή όπως στη Φενέρ πριν από δύο χρόνια, παρά την εμπλοκή του ονόματος του προέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, σε αντίστοιχο σκάνδαλο».


Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά κατά την οποία ο τουρκικός Τύπος εναντιώνεται με τη στάση της UEFA πάνω στο ζήτημα του Ολυμπιακού, καθώς την ίδια στάση είχε κρατήσει και τον Ιούνιο.