Το πρώτο δύσκολο ματς πρωταθλήματος, στο ξεκίνημα ενός αγωνιστικού “Γολγοθά”, δίνει το βράδυ της Τρίτης στα Πηγάδια ο Ολυμπιακός απέναντι στην φορμαρισμένη Ξάνθη με τον Μάρκο Σίλβα να δείχνει έτοιμος να δώσει απο την αρχή φανέλα βασικού στον Ερνάνι. Ο Πορτογάλος στις δοκιμές που έκανε τις προηγούμενες μέρες στο Ρέντη έδειξε πως προσανατολίζεται στην χρησιμοποίηση του συμπατριώτη του εξτρέμ για πρώτη φορά στο αρχικό σχήμα περιμένοντας να δώσει την ορμή που χρειάζετα ο Ολυμπιακός στα άκρα.
Βεβαίως το αρνητικό σημείο είναι πως ο Ερνάνι δεν είναι απο τα εξτρέμ που έχουν ιδιαίτερη τάση στο μαρκάρισμα κάτι που απέναντι σε ομάδες όπως η Ξάνθη, ειδικά εκτός έδρας, μπορεί να αποδειχθεί σοβαρό πρόβλημα.
Προφανώς και ο Πορτογάλος τεχνικός εφόσον όντως κάνει πράξη τις δοκιμές του και δώσει φανέλα βασικού στον Ερνάνι περιμένει και την ανάλογη παρουσία σε όλους τους τομείς απο τον παίκτη του. Επί της ουσίας το τι ακριβώς θα πράξει στα άκρα της επίθεσης φαίνεται να είναι το μοναδικό ανοικτό σημείο για την ενδεκάδα. Ο Σίλβα δοκίμασε Ερνάνι, Ντουρμάζ και Ιντέγε στην επιθετική τριάδα, με τον Πάρντο δηλαδή εκτός. Και το πιο πιθανό είναι πως θα παίξει και έτσι καθώς ο Κολομβιανός δεν τον έχει 'αναγκάσει” με την αποδόση του έως τώρα να τον κρατήσει εντός την ώρα μάλιστα που ο Ντουρμάζ έχει καλή εικόνα στα ματς που έχει παίξει.
Απο εκεί και πέρα Ρομπέρτο, Ομάρ, Ντα Κόστα, Σιόβας και Μαζουάκου θα είναι στην άμυνα ενώ η τριάδα στον άξονα στο 4-3-3 που θα εφαρμόσει λογικά ο Σίλβα θα αποτελείται απο τους Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο και Φορτούνη που μπορεί κάλλιστα να παίξει πιο πίσω απο την θέση του μεσοεπιθετικού. Ο Σαλίνο διεκδικεί θέση, κυρίως στον άξονα, αντί του Καμπιάσο, όμως το πιο πιθανό είναι πως ο Σίλβα θα βάλει σε αυτό το δύσκολο ματς τον Αργεντινό άσο και θα επιδιώξει να του δώσει ανάσες το Σάββατο στο ματς με τον ΠΑΣ στο Καραισκάκη για να τον έχει “φρέσκο” εν όψει Αρσεναλ.
Όσον αφορά τώρα την συμμετοχή του Κολοβού στην αποστολή, για πρώτη φορά εν όψει επίσημου αγώνα, οφείλεται στον τραυματισμό του Φουστέρ. Ο Ισπανός τέθηκε νοκ-αουτ, ενώ ως γνωστόν ο Ολυμπιακός δεν θα έχει και τις πολύτιμες υπηρεσίες του Τσόρι που θα μείνει εκτός στα δύσκολα ματς που έρχονται λόγω της θλάσης που υπέστη με την Μπάγερν. Ο Κολοβός αποτελεί την 4η επιλογή μεσοεπιθετικού ενώ μπορεί να προσφέρει και στα άκρα. Βεβαίως στην Ξάνθη ο Σίλβα πήρε μαζί του 19 παίκτες κάτι που σημαίνει πως κάποιος θα μείνει εκτός 18αδας.