Ο Παναθηναικός ξέσπασε στο πρώτο 20λεπτο και μετά... εξαφανίστηκε από το γήπεδο κρατώντας μόνο το τρίποντο (3-0). Γκολάρα ο Καρέλης.
Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε. Δεκαενέα λεπτά ήταν υπεραρκετά στον Παναθηναϊκό για να "καθαρίσει" τον Λεβαδειακό στη Λεωφόρο (3-0) επιστρέφοντας με εμφατικό τρόπο στα νικηφόρα αποτελέσματα που ήταν ασφαλώς και το ζητούμενο για του "πράσινους".
Το "Τριφύλλι" μπήκε πολύ δυνατά από το πρώτο λεπτό και κατάφερε μέσα σε 15 λεπτά να σημειώσει και τα τρία τέρματα του αγώνα (!) σκοράροντας στις ισάριθμες τελικές προσπάθειες που επιχείρησε προς την αντίπαλη εστία και "καθαρίζοντας" εύκολα και απλά ένα θεωρητικά επικίνδυνο ματς.
Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, έχοντας σωστές αποστάσεις στο γήπεδο, κίνηση χωρίς τη μπάλα, υπομονή και στόχευση στην ανάπτυξη του παιχνιδιού του, πιστοποιώντας ότι έχει τις δυνατότητες να παίξει καλό ποδόσφαιρο.
Το μοναδικό που έλειψε από τον Παναθηναϊκό ήταν διάρκεια στην απόδοσή του καθώς στο δεύτερο ημίχρονο έριξε "στροφές" και έκανε συντήρηση δυνάμεων, έχοντας φυσικά ως "μαξιλαράκι" το προβάδισμα των τριών γκολ από το πρώτο ημίχρονο.
Το σημαντικότερο όλων ωστόσο ήταν ότι έδειξε να βρίσκει τα πατήματά του στο γήπεδο και η συγκεκριμένη νίκη μπορεί να λειτουργήσει ως η αφετηρία για την αντεπίθεση και την αλλαγή της αγωνιστικής του εικόνας.
Παναθηναϊκός: Στιλ, Κουτρουμπής (71' Λαγός), Μπεργκ, Ζέκα, Μαρινάκης, Ατζαγκούν (58' Νίνης), Καρέλης, Ταυλαρίδης, Νάνο, Τελάντερ, Πράνιτς (64' Αμπέντ)
Λεβαδειακός: Τσιντώτας, Τριποτσέρης, Γιάχιτς, Ναβάρο, Μάντζιος, Γιακουμάκης, Ρομέου (60' Μάρκοβιτς), Στάθης, Γουόν, Μιλιάζες, Μουλόπουλος (74' Μίνγκας)