Ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς είναι το κεντρικό πρόσωπο στις δυο αναμετρήσεις που θα δώσουν ο Ολυμπιακός και η Αντερλεχτ, στο πλαίσιο της φάσης των «32» του Europa League.
Ο Σέρβος αμυντικός μέσος, ο οποίος συζήτησε χθες με τον Μάρκο Σίλβα, μετακόμισε από την ομάδα των Βρυξελλών στον Πειραιά πριν από 1,5 χρόνο και σε συνέντευξή του σε βελγική εφημερίδα ξεκαθάρισε ότι δεν κρατά κακία στους «μωβ», στους οποίους δεν «έπιασε» αγωνιστικά.
Εν όψει του αυριανού (20:00) πρώτου ραντεβού στο Βέλγιο, δήλωσε ότι οι πιθανότητες πρόκρισης είναι μοιρασμένες, αναφέρθηκε στην εμπιστοσύνη που τού δείχνουν οι «ερυθρόλευκοι», τόνισε ότι είναι υποστηρικτής της Αντερέχτ όταν εκείνη δεν… αντιμετωπίζει τους νταμπλούχους Ελλάδας και υπογράμμισε ότι θεωρεί κορυφαίο ποδοσφαιριστή της τον Σουάρες.
«Για εμένα οι πιθανότητες πρόκρισης είναι 50%-50%. Είναι ένας αγώνας επιπέδου Champions League. Είμαι πολύ περίεργος να δω πώς η νυν ομάδα μου θα αντιμετωπίσει την πρώην. Θα αντιμετωπίσω μια ομάδα που πάντα σεβόμουν. Ισως να μην είχαν ιδιαίτερο ρόλο στην ομάδα, αλλά αυτά συμβαίνουν σε μια ποδοσφαιρική καριέρα. Θέλω να ευχαριστήσω τους οπαδούς της Αντερλεχτ για την υποστήριξή τους. Οταν δεν αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό, την υποστηρίζω», δήλωσε αρχικά ο «Μίλι».
«Ισως να μην πήρα τις ευκαιρίες που έπρεπε. Σε κάθε περίπτωση δεν έδειξα τις ικανότητές μου. Δεν είμαι θυμωμένος με τον Χάσι (σ.σ.: προπονητής) ή τον Φαν Χόσελμπεϊκ (σ.σ.: τεχνικός διευθυντής). Γνωρίζετε το απόυθεγμα που λέει πως »ό,τι δεν σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό». Ο Ολυμπιακός με πιστεύει. Σε δύσκολες στιγμές η ομάδα υποστηρίζει και προστατεύει τους παίκτες της. Είναι ένα σπουδαίο κλαμπ», πρόσθεσε.
Οσο για το αν θα ήθελε σκοράρει, είπε: «Δεν σκέφτομαι αν θα σκοράρω, σκέφτομαι τη νίκη. Είμαι αμυντικός μέσος, έχω άλλες δουλειές να κάνω μέσα στο γήπεδο για να νικήσουμε τον Σίλβιο Προτό (σ.σ.: τερματοφύλακας). Βλέπω τον Τζούρισιτ; να παίζει πολύ καλά κι αυτό με ευχαριστεί. Γνωρίζω και τον Ομπράντοβιτς από την εθνική Σερβίας, είναι καλός φίλος μου. Αν τον δω, θα τού ευχθηθώ καλή ανάρρωση».
Τέλος, μίλησε για το αν έχει δει τα προηγούμενα ματς της Αντερλεχτ στη διοργάνωση: «Δεν έχω δει τους προηγούμενους αγώνες της Αντερλεχτ στο Europa League, αλλά ο προπονητής να θα μας δείξει βίντεο. Υπάρχει διχογνωμία για αρκετούς παίκτες της, αλλά για εμένα ο Μάτι Σουάρες είναι ο καλύτερος απ” όλους».