Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα στο Περιστέρι απέναντι στον μαχητικό και καλά διαβασμένο Ατρόμητο, αλλά κατάφερε να πάρει την έκτη σερί νίκη του σε όλες τις διοργανώσεις με κεφαλιά του Ιντέγε στο 54'! Τα έκαναν... θάλασσα Δελφάκης και βοηθοί.
Είδε και... έπαθε για να περάσει από το Περιστέρι ο αρκετά κακός Ολυμπιακός. Τον... έσωσαν ο Φορτούνης και ο Ιντέγε στην φάση του 54' που έγινε το 0-1. Προηγουμένως όμως το διαιτητικό τρίο είχε ακυρώσει κακώς (σ.σ. στο α' μέρος) κανονικό τέρμα της ομάδας του Ατρόμητου. Στο στραγάλι μπορείτε να διαβάσετε για τις επίμαχες φάσεις του ματς.
ΦΟΡΟΣ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΈΝΑΝ ΦΙΛΑΘΛΟ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ
Πριν την σέντρα οι παίκτες του Ατρόμητου άφησαν λουλούδια στην εξέδρα για έναν φίλαθλο της ομάδας του Περιστερίου που έφυγε από την ζωή. Χειροκροτήθηκαν θερμά από τον κόσμο.
Ο ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΤΟΝΣΟ ΚΑΙ ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ
Με ίδια διάταξη και οι δύο αντίπαλοι. Με 4-2-3-1 ο Ατρόμητος: Γκορμπούνοφ - Κιβρακίδης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Κατράνης - Κεϊτά, Μπάγκα - Βασιλείου, Ούμπιδες,Στόϊτσεφ - Λε Ταλέκ. Ο Κορακάκης είχε την ατυχία να δει τον Τόνσο να τραυματίζεται και να ξεκινάει στην θέση του ο Μπάγκα. Ο Τόνσο υπέστη ένα τράβηγμα και τέθηκε off.
Ο φιλοξενούμενος Ολυμπιακός - με τον Μπέντο να μην κάνει εκπλήξεις - ξεκίνησε τον αγώνα ως εξής: Καπίνο κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ ο Φιγκέιρας και αριστερά ο Ρέτσος και κέντρο άμυνας με Μποτία και Ντα Κόστα. Στον άξονα οι Μιλιβόγεβιτς και Μάρτινς, επιτελικός ο Φορτούνης, πλάγιοι επιθετικοί οι Σεμπά και Ελιουνούσι και φορ ο Ιντέγε.
ΜΕ ΠΙΕΣΗ Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
Ο Ατρόμητος μπήκε δυνατά στον αγώνα και ζήτησε από νωρίς το γκολ. Απείλησε αισθητά και ενώ είχε παράπονα για υποδείξεις οφσάιντ αλλά για χέρι - πέναλτι του Ντα Κόστα. Ο Ολυμπιακός είχε την φάση του 10' με τον Ιντέγε και το σουτ του Ελιουνούσι στο 13'.
Από την αρχή το παιχνίδι είχε ρυθμό, πάνω κάτω την μπάλα και τις δύο ομάδες να προσπαθούν για το γκολ. Στο 18' ο Ελιουνούσι σούταρε ξανά με την μπάλα να μπλοκάρεται.
ΟΙ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΜΕ ΣΤΟΪΤΣΕΦ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΚΕΪΤΑ
Στο 19ο λεπτό ο Ατρόμητος έβγαλε την πιο μεγάλη φάση έως εκείνη την στιγμή του ματς. Ο Λε Ταλέκ "έσπασε" την μπάλα στον Στοϊτσεφ, αυτός βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού και έχασε απίστευτο τετ α τετ.
Ο Κορακάκης στην ροή του αγώνα έκανε το εξής τρικ: έβαλε τον Κεϊτά σε ρόλο επιθετικού χαφ στις επιθέσεις του Ατρόμητου. Δηλαδή λειτουργούσε ως αντί-Ούμπιδες. Όταν αμυνόταν ο Ατρόμητος πήγαινε πάνω στον Μιλιβόγεβιτς και ο Ούμπιδες στον Μάρτινς. Οι Περιστεριώτες ουσιαστικά είχαν βάλει ένα μίνι... μπλόκο στον Σέρβο, περιορίζοντάς τον αρκετά. Στο 25ο λεπτό ο Στοϊτσεφ βγαίνει σε θέση βολής μετά από διπλό λάθος του Ρέτσου αλλά το σουτ του ήταν πάλι έξω. Μέχρι εκείνο το σημείο εάν έπρεπε να βάλει γκολ μία ομάδα αυτή δεδομένα ήταν ο Ατρόμητος.
Στο 43' υπήρξε ξανά φάση για τον Ατρόμητο με κεφαλιά του Βασιλείου από λάθος διώξιμο του Ντα Κόστα που πέρασε έξω.
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΦΑΣΗ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΣΚΟΡΕΡ Ο ΙΝΤΕΓΕ
Στο 54ο λεπτό και ενώ είχε προηγηθεί διακοπή για ένα μπουκάλι που έπεσε δίπλα στον Ντα Κόστα ο Ολυμπιακός σκόραρε. Έπειτα από τρομερή αδράνεια της άμυνας ο Φορτούνης έβγαλε μία εξαιρετική σέντρα με φάλτσο προς τον Ιντέγε. Ο Νιγηριανός αφύλακτος στην μικρή περιοχή με κεφαλιά έκανε το 0-1. Η μπάλα στην γωνία του Γκορμπούνοφ που δεν κατάφερε να αντιδράσει.
ΤΟ ΓΥΡΙΣΕ ΣΕ 4-3-3 Ο ΚΟΡΑΚΑΚΗΣ
Η αντίδραση του Κορακάκη ήταν να αλλάξει σύστημα. Να βάλει στον αγώνα τον Μπρίτο και να πάει το σχήμα του Ατρόμητου σε 4-3-3. Στο 66ο λεπτό ο Μιλιβόγεβιτς είχε ένα σουτ έξω και στην συνέχεια το ματς έγινε πιο σκληρό και δυνατό. Στο 70' ο Ιντέγε έχασε νέα ευκαιρία από πάσα Ρέτσου. Έπεσε σωστά ο κίπερ του Ατρόμητου που έβγαλε την μπάλα.
ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ Ο ΚΑΠΙΝΟ
Στο 81' ο Στοϊτσεφ βγήκε απέναντι από τον Καπίνο. Στόπαρε και σούταρε με τον Καπίνο να πέφτει με τα πόδια και να βγάζει την μπάλα. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι ως προς τον δείκτη του σκορ.