Μετά τα 7 γκολ στην Ελευσίνα, ένας απολαυστικός ΠΑΟΚ έριξε άλλα 5 στην Κέρκυρα (0-5), κλείνοντας τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για το 2016 με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο.
Μπορεί να είναι και τυχαίο. Μπορεί και όχι. Από την ημέρα που ο Ιβάν Σαββίδης αποφάσισε εκείνη την απομόνωση στο Μακεδονία Palace, ένας άλλος ΠΑΟΚ εμφανίστηκε ξάφνου μπροστά μας. Το πρώτο θύμα ήταν η Σλόβαν Λίμπερετς (2-0), ακολούθησε ο Πλατανιάς (3-0), σειρά πήρε ο Πανελευσιανικός (0-7) και ο επίλογος για το αγωνιστικό 2016 ήρθε με το εντυπωσιακό 0-5 στην Κέρκυρα. Τέσσερις νίκες, με τέρματα 17-0, σε μία απίστευτη αγωνιστική μεταμόρφωση του Δικέφαλου του Βορρά, που έχει όμως ακόμα πολύ δρόμο να καλύψει στο πρωτάθλημα. Την αποκαλούν το νησί των φιλαρμονικών και στα εδάφη της Κέρκυρας, ο ΠΑΟΚ λειτούργησε σαν μία καλοκουρδισμένη μπάντα, που ο καθένας έπαιζε σωστά τις νότες του στους σωστούς χρόνους.
Οι παίκτες του Ίβιτς έβγαζαν εύηχες νότες στο γήπεδο και από το πρώτο λεπτό έδειξαν ποιος θα είναι το αφεντικό του ματς στο καλύτερο, πιο ολοκληρωτικό ημίχρονο του ΠΑΟΚ στην φετινή σεζόν.
Για την ακρίβεια χρειάστηκαν μόνο 49 δευτερόλεπτα για να επιβεβαιωθεί ένας άτυπος νόμος που θέλει τους Θεσσαλονικείς να έχουν σκοράρει τα περισσότερα γκολ από κάθε άλλη ομάδα της Super League στο πρώτο δεκάλεπτο (5).
Ο Τζάλμα Κάμπος έκανε την σέντρα από τα δεξιά κι ο Ανδρεόπουλος με μία απίστευτη στραβοκλωτσιά έστειλε την μπάλα να καρφωθεί στο «παραθυράκι» της εστίας της Κέρκυρας, με ένα απίστευτο τελείωμα που θα ζήλευε κάθε σέντερ-φορ.
Μόνο που οι φιλοξενούμενοι δεν αρκέστηκαν στο γρήγορο προβάδισμα και συνέχισαν να πιέζουν λυσσαλέα ψηλά, δημιουργώντας την μία φάση μετά την άλλη. Δύο κεφαλιές του Αθανασιάδη (2’, 11’) από καλή θέση πέρασαν άουτ, ο Κουτζαβασίλης έβγαλε τετ-α-τετ με τον Ροντρίγκες (10’), ενώ ο Τζάλμα Κάμπος έχασε ακόμα ένα… άχαστο (15’), μετά από μαγικό συνδυασμό ανάμεσα σε Λέο Μάτος και Τσίμιροτ!
Ποικιλία στην ανάπτυξη
Ο ΠΑΟΚ έφτασε να έχει διψήφιο αριθμό τελικών πριν από το πρώτο ημίωρο, με ποικιλία στην ανάπτυξη και τελειώματα τόσο εντός, όσο εκτός περιοχής. Από ένα τέλειο πλασέ του Μπίσεσβαρ (22’) ήρθε το δεύτερο γκολ του Δικεφάλου, με τον Ολλανδό να κάνει κάθετο τρέξιμο και να τελειώνει με ένα καταπληκτικό φαλτσαριστό πλασέ που πρώτα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι πριν καρφωθεί στα δίχτυα του Κουτζαβασίλη (0-2).
Το μονόπρακτο του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο (ο Γλύκος ήταν απλός θεατής του ματς) συνεχίστηκε με ένα απίστευτο κρεσέντο χαμένων ευκαιριών απέναντι σε μία Κέρκυρα που αδυνατούσε να παρακολουθήσει τον ρυθμό των παικτών του Ίβιτς.
Ασπρόμαυρο τσουνάμι
Ο Κουτζαβασίλης απέτρεψε δεύτερο αυτογκόλ (από τον Ιωάννου) με άτσαλο πλασέ έπειτα από κόρνερ του Τζάλμα (28’), ενώ ο Ανγκολέζος συνέχισε να ψάχνει με μανία το πρώτο του γκολ στην Super League, αστοχώντας σε ένα ακόμα τετ-α-τετ (30’), όταν με προβολή σπατάλησε την ασίστ του Ροντρίγκες.
Το ασπρόμαυρο… τσουνάμι συνεχίστηκε με ένα ακόμα εκπληκτικό συνδυασμό ανάμεσα σε Κλάους και Μπίσεσβαρ που έφερε δοκάρι από το ξερό σουτ του Ολλανδού (31’), ενώ στην εξέλιξη της φάσης, ο Ροντρίγκες πέρασε δύο παίκτες της Κέρκυρας και λίγο πριν εκμεταλλευτεί την πάσα πάρε-βάλε του Μπίσεσβαρ, ανατράπηκε από τον Βενέτη.
Μπορεί ο Αθανασιάδης να απέτυχε να σκοράρει για πρώτη φορά στην Super League (το πέναλτι απέκρουσε ο Κουτζαβασίλης), όμως ακριβώς το ίδιο έπραξε ο Τζάλμα Κάμπος που πήρε το ριμπάουντ και πλασάροντας κάτω από τα πόδια του τερματοφύλακα της Κέρκυρας έκανε το 0-3 (32’).
Αν μάλιστα αδικεί το 0-3 του ημιχρόνου, αυτός είναι ο ΠΑΟΚ που μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του πρώτου μέρους, έχασε ακόμα δύο κλασικές ευκαιρίες με τον Ροντρίγκες (36’, 40), ο οποίος κυνηγούσε μανιασμένα ένα προσωπικό γκολ.
Χωρίς έλεος…
Ο Παναγιώτης Γλύκος χρειάστηκε να επέμβει για πρώτη φορά (51’) σε ένα μακρινό σουτ του Ιωάννου, όμως ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πολιορκεί στα σχοινιά του Φαίακες, ζητώντας όσο το δυνατόν περισσότερα γκολ. Ένας νέος όμορφος συνδυασμός που ολοκληρώθηκε με ξερό βολέ του Τζάλμα Κάμπος στην απέναντι γωνία έφερε το 0-4 (57’), ενώ στην επόμενη φάση, ο πιο φορμαρισμένος παίκτης του ΠΑΟΚ μίλησε κι αυτός.
Ο Λέο Μάτος πήδηξε πιο ψηλά από όλους στην εκτέλεση κόρνερ από αριστερά και με καρφωτή κεφαλιά που χτύπησε και στην πλάτη του Ιωάννου έκανε το 0-5 (60’) με το 5ο του φετινό γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.
Το τελευταίο ημίωρο έγινε, επειδή... έπρεπε να γίνει. Ο ΠΑΟΚ σήκωσε το πόδι από το γκάζι (με εξαίρεση μία απίθανη ευκαιρία του Περέιρα με κεφαλιά στις καθυστερήσεις), η Κέρκυρα δεν μπόρεσε να σηκώσει κεφάλι και το 0-5, υπέγραψε την βαρύτερη εντός έδρας ήττα των Φαιάκων στην Super League.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Βενέτης, Ζορμπάς (65’ Γεωργακόπουλος), Σπινούλας, Κοντός, Ανδρεόπουλος (76’ Αντιλέχου), Σιόντης, Ιωάννου, Γεωργίου (76’ Γκόμες), Ζαραδούκας, Τουράμ.
ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Λέο Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα (46’ Μαλεζάς), Λέοβατς (61’ Κίτσιου), Κάνιας, Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ, Κάμπος, Ροντρίγκες (72’ Περέιρα), Αθανασιάδης.