Η Κέρκυρα ήταν η καλύτερη ομάδα στην AEL FC ARENA, αλλά έφυγε με την ισοπαλία (1-1), αφού ο Ναζλίδης έβγαλε για άλλη μια φορά τα κάστανα από τη φωτιά για τη Λάρισα. Ελπίζουν οι Φαίακες, σε μπελάδες οι βυσσινί.
Η αναμέτρηση ανάμεσα σε Λάρισα και Κέρκυρα άνοιξε την αυλαία της 19ης αγωνιστικής της Superleague. Πρόκειται για αναμέτρηση με ιδιαίτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον, για τις τελευταίες θέσεις. Φήμες ήθελαν τον τεχνικό των «βυσσινί» να... παίζει την θέση του.
Η ΑΕ Λάρισα υποδέχτηκε την Κέρκυρα με στόχο να επιστρέψει στις νίκες, μετά από τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες στα πέντε τελευταία ματς πρωταθλήματος και να «ανοίξει» την διαφορά από τις θέσεις που οδηγούν στην Football League.
Η Κέρκυρα παρατάχτηκε στον αγωνιστικό χώρο με αμυντική προσέγγιση και με σκοπό να αποσπάσει βαθμό ή βαθμούς στο AEL FC ARENA. Στόχος των «Φαιάκων» είναι να... τελειώσουν την υπόθεση «σωτηρία» όσο πιο άμεσα μπορούν.
Στο πρώτο ημίχρονο η Κέρκυρα είχε την υπεροχή και ήταν πιο απειλητική από την αντίπαλό της. Η πρώτη υποψία φάσης στον αγώνα έγινε από τους φιλοξενούμενους, με την κεφαλιά του Τουράμ στο 11ο λεπτό να περνάει άουτ. Το πρώτο σουτ της Λάρισας, αλλά και του αγώνα, έγινε στο 22' από τον Γκόλια, αλλά η μπάλα έφυγε πολύ ψηλά άουτ. Στο 23' ο Τουράμ είχε την ευκαιρία να βάλει την Κέρκυρα μπροστά στο σκορ. Ο επιθετικός των φιλοξενούμενων σούταρε, χωρίς να βρει στόχο, ενώ στο 25' απείλησε και πάλι με κεφαλιά. Η καλύτερη στιγμή του πρώτου ημιχρόνου ανήκει στους «Φαίακες». Ο Τουράμ δημιούργησε ρήγμα στην άμυνα της Λάρισας και έστρωσε την μπάλα στον Γεωργίου, το σουτ του οποίου έδιωξε με την άκρη του ποδιού του ο Ξενοδόχοφ στο 26'. Η τελευταία φάση για την ΑΕΛ, αλλά και συνολικά στο πρώτο μέρος, έγινε στο 43', όταν ο Καπός σούταρε ψηλά άουτ.
Στο 71ο λεπτό ο Επστάιν εκτέλεσε κόρνερ για την Κέρκυρα και ο Τουράμ «έπιασε» την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Ξενοδόχοφ. Ένα λεπτό αργότερα ο Τουράμ απείλησε και πάλι, όταν σούταρε από δύσκολη γωνία και μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της Λάρισας. Κόντρα στην ροή του αγώνα η Λάρισα βρήκε το γκολ. Λυτρωτής για τους «βυσσινί» ήταν ο Ναζλίδης, που σκόραρε στην μοναδική -ουσιαστικά- κλασσική φάση των γηπεδούχων. Με αρκετή δόση τύχης ο φορ των Θεσσαλών άνοιξε το σκορ με πλασέ 80ο λεπτό, αφού η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι του Κουτζαβασίλη και με το σκάσιμό της στο χορτάρι πήρε φάλτσο και μπήκε στο τέρμα του Κουτζαβασίλη. Στην επόμενη καλή στιγμή του αγώνα η Κέρκυρα βρήκε την ισοφάριση. Κερδισμένο κόρνερ για τους φιλοξενούμενους, το οποίο εκτέλεσε ο Επστάιν. Ο Νίκιτς πήρε την κεφαλιά και έφερε το ματς στα ίσια για την Κέρκυρα στο 84' διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.
Λάρισα (Τσιώλης): Ξενοδόχοφ, Μονιάκης (Κόντορ 67'), Τικό (Αμίτ 46'), Φάρκας, Γκόλιας, Μασαλέσα, Ντέλετις, Βαρέλα (Τσακοπίνο 74'), Κάπος, Ναζλίδης και Αβραάμ.
Κέρκυρα (Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Κεϊτά (Νίκιτς 66'), Ντιμιτρόφσκι, Γεωργίου, Γκομές, Κόντος (Ζορμπάς 64'), Σιόντης (Γεωργακόπουλος 82'), Ιωάννου, Επστάιν, Ντιόγκο και Τουράμ.
Το ταμείο του αγώνα
Η Κέρκυρα είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και τις καλύτερες στιγμές στην αναμέτρηση, αλλά δεν κατάφερε να φύγει με το «τρίποντο». Μπήκε από την αρχή καλύτερα από την Λάρισα, που φάνηκε αρκετά αγχωμένη και χωρίς έμπνευση. Το τελικό 1-1 αδικεί την Κέρκυρα, που είχε αρκετά καλές στιγμές και θα μπορούσε να έχει σκοράρει από νωρίς στο ματς. Η ισοπαλία, εν μέρει, φτιάχνει την Κέρκυρα, που παραμένει πάνω από την ΑΕΛ, αλλά «χαλάει» την Λάρισα, καθώς δεν πήρε ένα τέτοιο ματς στην έδρα της και μπαίνει σε μπελάδες.
Αυτοί που έκριναν την αναμέτρηση
Αναμφίβολα οι σκόρερς καθόρισαν το τελικό αποτέλεσμα. Ο Ναζλίδης άνοιξε το σκορ για την Λάρισα, κόντρα στην ροή του αγώνα. Ο Νίκιτς είχε καλή τοποθέτηση κατά την εκτέλεση κόρνερ και με κεφαλιά ισοφάρισε για την Κέρκυρα. Δεν θα μπορούσε να λείψει ο Τουράμ από την κατηγορία. Ο φορ των «Φαιάκων» έκανε τα πάντα σήμερα στο γήπεδο και ήταν η μόνιμη πηγή κινδύνου για την ομάδα του.
Ο χειρότερος του αγώνα
Όταν κόντρα στην ροή του αγώνα έχεις την τύχη να προηγείσαι, τότε προσπαθείς με νύχια και με δόντια να κρατήσεις το σκορ. Η Κέρκυρα βρήκε το γκολ της ισοφάρισης από στατική φάση, στην οποία ο Νίκιτς ανενόχλητος κάνει την κούρσα, παίρνει θέση, σηκώνεται και παίρνει την κεφαλιά. Μεγάλη ευθύνη φέρει ο Κόντορ που έχει χάσει τον παίκτη.
Ο έλεγχος των διαιτητών
Ο Πραξιτέλης Ζαχαριάδης είχε πάρα πολύ δουλειά, καθώς ήταν ένα ματς με πολύ ένταση, σκληρά μαρκαρίσματα και πολύ... ξύλο. Τα πήγε πάρα πολύ καλά στον πειθαρχικό έλεγχο και παρατήρησε τα σκληρά μαρκαρίσματα. Οι κίτρινες κάρτες που έδωσε ήταν σωστές. Δύο δύσκολες φάσεις είχε ο διαιτητής του αγώνα. Στο πέναλτι που ζητάει η Λάρισα στο πρώτο μέρος, ο Ζαχαριάδης φαίνεται να έχει αποφασίσει σωστά ότι δεν υπάρχει παράβαση. Στο γκολ της Κέρκυρας φαίνεται να υπάρχει πέναλτι, αλλά η μπάλα εξελίχθηκε τάχιστα και κατέληξε στα δίχτυα. Οι βοηθοί δεν είχαν δύσκολες αποφάσεις και τα πήγαν καλά.