Φινάλε με... αέρα πρωταθλητή! (βίντεο)

Ο Ολυμπιακός πέρασε... αέρα -σαν πρωταθλητής- από το Αγρίνιο, με τους Τσόρι - Ελιουνούσι να διαμορφώνουν το 0-2 επί του Παναιτωλικού και τους «ερυθρόλευκους» να κλείνουν ιδανικά τη χρονιά τους.

Ο Ολυμπιακός είχε μεν εξασφαλίσει μαθηματικά τον τίτλο από την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο ήταν δεδομένο ότι δεν θα πήγαινε στο Αγρίνιο για... αγροτουρισμό. Κόντρα στον πλήρως αδιάφορο Παναιτωλικό, στο πλαίσιο της 30ης αγωνιστικής της Super League, οι «ερυθρόλευκοι» θα έψαχναν τη νίκη που θα τους επέτρεπε να κλείσουν τη χρονιά με τη μεγαλύτερη δυνατή διαφορά (το +6), ενώ παράλληλα οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές της ομάδας -καθένας ατομικά- θα είχαν μια τελευταία φετινή ευκαιρία να (απο)δείξουν ότι αξίζουν να βρίσκονται στο ρόστερ της ερχόμενης περιόδου. Κάτι για το οποίο άλλωστε -το ότι βρίσκονται άπαντες υπό κρίση- είχε ήδη προειδοποιήσει ο Βαγγέλης Μαρινάκης εδώ και μέρες.

Ο Τάκης Λεμονής παρέταξε μια άκρως επιθετική ενδεκάδα παρά τις απουσίες των Σεμπά και Φορτούνη και η ομάδα του πήρε από νωρίς στο ματς την πρωτοβουλία των κινήσεων. Πρώτη φάση για τους πρωταθλητές ήταν η κεφαλιά άουτ του Καρντόσο στο 9', μετά από σέντρα του Φιγκέιρας, ωστόσο πέρα από αυτή, το πρώτο τέταρτο δεν είχε κάτι άλλο άξιο σχολιασμού.

Η κατοχή της μπάλας ήταν από νωρίς σε μεγάλο ποσοστό υπέρ των Πειραιωτών, οι οποίοι έκαναν το κλασικό επιθετικό παιχνίδι τους, με γρήγορη κυκλοφορία, άμεσες πάσες προς του τρεις της επίθεσης και αρκετό παιχνίδι με Μάριν και Ελιουνούσι. Ο Γερμανός μάλιστα, μαζί με τον Τσόρι και τον Καρντόσο ήταν αυτοί που ξεχώρισαν για τους φιλοξενούμενους στο πρώτο 45λεπτο.

Ένα καλό δεκάλεπτο και αστοχία

Ο δε Παναιτωλικός από την πλευρά του, περιορίστηκε από νωρίς στο ματς σε έναν παθητικό ρόλο, αφού ούτε πολλή ώρα κατάφερε να κρατήσει τη μπάλα στα πόδια του, αλλά ούτε και να βρει κάποια καλή επίθεση στην κόντρα. Μονάχα στο δεκάλεπτο 25-35 ήταν καλοί οι γηπεδούχοι, όταν κατάφεραν να δημιουργήσουν κάποιους συνδυασμούς και να πλησιάσουν με αξιώσεις 2-3 φορές την εστία του Καπίνο, κυρίως όμως με μακρινές προσπάθειες. Ωστόσο, σε γενικές γραμμές η άμυνα του Ολυμπιακού αντέδρασε επαρκώς όποτε χρειάστηκε.

Μετά την φάση του Καρντόσο στο 9ο λεπτό, επόμενη αξιόλογη φάση ήταν αυτή του 17' για τον Ολυμπιακό, όταν μετά από ωραία κάθετη πάσα του Μάριν στον Ελιουνούσι, ο Κυριακίδης με γρήγορη έξοδο πρόλαβε τον Νορβηγό που έχασε για λίγο το κοντρόλ. Ένα λεπτό μετά, στη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα, Ελιουνούσι και Μάριν συνδυάστηκαν, η μπάλα έφτασε στον Καρντόσο και αυτός τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Κυριακίδη μετά από ωραία προσπάθεια μέσα στην περιοχή. Ο γκολκίπερ του Παναιτωλικού ήταν αυτός που αντίθετα έδιωξε το επικίνδυνο φάουλ του Τσόρι από πλάγια θέση στο 25'.

Στο επόμενο δεκάλεπτο, οι καλές στιγμές ανήκουν στην ομάδα του Χάβου, αρχικά με την δύσκολη προβολή του Τσοκάνη άουτ από πλάγια θέση ύστερα από σέντρα του Κλέσιο, έπειτα με το σουτ άουτ του Κλέσιο στο 27', με την κεφαλιά του Μοζαμβικανού στα χέρια του Καπίνο στο 31' και τέλος με το σουτ άουτ του Ρόσα στο 35'.

Απάντησε με γκολ

Στο καλό δεκάλεπτο του Παναιτωλικού στο ματς, ο Ολυμπιακός ευτύχησε να απαντήσει άμεσα και μάλιστα με το παραπάνω, ανοίγοντας το σκορ. Ήταν η φάση του 37ου λεπτού, όταν ο Ντε Λα Μπέγια έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Καρντόσο έπιασε μια εξαιρετική κεφαλιά που όμως σταμάτησε και αυτή στο δεξί δοκάρι του Κυριακίδη, με τον Τσόρι να παίρνει το «ριμπάουντ» και να κάνει από κοντά το 0-1. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη φάση του πρώτου μέρους, με τον Ολυμπιακό να κρατά εύκολα το υπέρ του αποτέλεσμα μέχρι το ημίχρονο.

Το διαχειρίστηκε, το καθάρισε

Με το υπέρ του σκορ να σημαίνει ότι εν πολλοίς η... δουλειά είχε γίνει, ο Ολυμπιακός έπρεπε απλώς να κάνει μια απλή διαχείριση του δεύτερου 45λεπτου. Όπως αποδείχθηκε, τα κατάφερε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να πετύχει κάποια πράγματα μεσοεπιθετικά στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, όμως επί της ουσίας δεν κατάφερε να ανησυχήσει καν τον Καπίνο. Σε αυτό βέβαια βοήθησε και ότι η ερυθρόλευκη άμυνα βρέθηκε συνολικά σε καλή μέρα, περιορίζοντας και τα ατομικά λάθη στο ελάχιστο. Μονάχα ο Κλέσιο προσπαθούσε συνήθως ατομικά να κάνει το κάτι παραπάνω, όμως τις περισσότερες φορές ήταν κυριολεκτικά μόνος ανάμεσα σε 4-5 αντιπάλους.

Τελικά, μετά από μια χαμένη διπλή ευκαιρία από τον Ελιουνούσι στο 74' με τα ισάριθμα σουτ του Νορβηγού, ο Ολυμπιακός κατάφερε να καθαρίσει το ματς στο 79' με το δεύτερο γκολ του. Και αυτό ξεκίνησε από το δίδυμο Καρντόσο – Ντε Λα Μπέγια, με τον πρώτο να «σπάει» ωραία τη μπάλα στο πλάι, τον Ισπανό να σεντράρει και τον Ελιουνούσι να «γράφει» το 0-2 με έξοχο σουτ στην κίνηση.

Ο Παναιτωλικός δεν κατάφερε να σκοράρει ούτε στη μεγάλη ευκαιρία του 89' όταν ο Καπίνο αρχικά απέκρουσε το σουτ του Ρόσα και στη συνέχεια ο Κλέσιο αστόχησε προ κενής εστίας, με το 0-2 να είναι και το τελικό σκορ υπέρ των «ερυθρόλευκων» που έκλεισαν ιδανικά τη χρονιά τους.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
Παναιτωλικός
(Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Τσοκάνης, Ροντρίγκες, Χαντάκιας, Κουτρομάνος, Λόπες, Παπάζογλου (75' Μπράβο), Ρέι (80' Γιαννιώτης), Ρόσα, Κλέσιο, Βακράκος (64' Βασιλούδης).
Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Καπίνο, Ντε Λα Μπέγια, Φιγκέιρας, Ρέτσος, Μποτία, Μαρτίνς (58' Ανδρούτσος), Ρομαό, Τσόρι (64' Μπουχαλάκης), Μάριν (75' Μανθάτης), Ελιουνούσι, Καρντόσο.
Διαιτητής: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης (Ηπείρου)
Βοηθοί: Δημήτριος Τάτσης (Ηπείρου), Ελευθέριος Καραλής (Ηπείρου)
Τέταρτος: Κωνσταντίνος Μπαλατσούκας (Θεσπρωτίας)