Η αναδρομή της ΠΑΕ ΑΕΚ στην πορεία της ομάδας

Με τίτλο «μια δύσκολη διαδρομή με όμορφο τέλος», η ΠΑΕ ΑΕΚ κάνει αναδρομή στην φετινή πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα της Super League.

Αναλυτικά η Ένωση αναφέρει στην επίσημη ιστοσελίδα της:

Το πρωτάθλημα της Super League 2016-17 ολοκληρώθηκε χθες με τη φάση των play-offs και η AEK τερμάτισε στην 1η θέση της μίνι διοργάνωσης. 'Ηταν μια σεζόν που πέρασε από πολλές διακυμάνσεις, με αλλαγές προπονητών, με θετικά κι αρνητικά ρεκόρ, με μία παράλληλη προσπάθεια στο Κύπελλο Ελλάδας που δεν είχε ευτυχή κατάληξη όπως πέρσι, αλλά κατέληξε σε έξοδο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μία μέρα μετά τη λήξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ΑΕΚ, σας θυμίζουμε τους 36 αγώνες της ΑΕΚ στην κανονική περίοδο και στα play-offs.

Μιας περιόδου που:

άρχισε από την... 3η αγωνιστική, λόγω των αναβολών του καλοκαιριού

διήρκεσε συνολικά 340 μέρες, από την πρώτη προπόνηση στις 25 Ιουνίου 2016 έως τον αγώνα της Νέας Σμύρνης, στις 31 Μαϊου 2017!

«έφερε» στην ομάδα μας τρεις διαφορετικούς προπονητές (Κετσπάγια, Μοράις, Χιμένεθ)

περιλάμβανε έναν τραγικό πρώτο γύρο, με πέντε ισοπαλίες στο ΟΑΚΑ, κι έναν πολύ καλό δεύτερο με μηδέν γκολ παθητικό εντός έδρας για τρεις μήνες (Ιανουάριος-Μάρτιος)

έκλεισε με την ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ να έχει επιτύχει την πιο ευρεία νίκη για οποιοδήποτε ομάδα στο πρωτάθλημα, το 6-0 επί της Βέροιας στις 5 Φεβρουαρίου

είχε 18 διαφορετικούς σκόρερ σε πρωτάθλημα και play-offs!

τελείωσε με την ΑΕΚ να επιστρέφει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ μετά από δέκα χρόνια, έχοντας αναδειχθεί για πρώτη φορά κορυφαία ομάδα στα play-offs