Ο Ούρος Τσόσιτς υπέγραψε το συμβόλαιο του με την Ενωση διάρκειας 3+1 ετών, πήρε τη φανέλα με το Νο15 και ανακοινώθηκε και επισήμως.
Τα τυπικά, δηλαδή η ανακοίνωση, απομένουν για να γίνει παίκτης της ΑΕΚ ο Τσόσιτς. Ο Σέρβος κεντρικός αμυντικός πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις και είναι στα γραφεία της ΠΑΕ για τις υπογραφές και τις ανακοινώσεις. Μέχρι να γίνει αυτό, πάντως, η Ενωση αποκάλυψε μέσω σχετικής φωτογραφίας στα social media ότι ο Τσόσιτς θα φοράει τη φανέλα με το Νο15.
Πριν λίγες μέρες έγινε γνωστό, από την Ιταλία, ότι η ΑΕΚ κινείται για τον Τσόσιτς και η υπόθεση δεν έγινε σίριαλ. Ο 24χρονος Σέρβος κεντρικός αμυντικός ήρθε στην Αθήνα, πέρασε τις ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια πήγε στα γραφεία της Κιτρινόμαυρης ΠΑΕ και ολοκλήρωσε την μεταγραφή του.
Ο Τσόσιτς, ο οποίος πήρε τη φανέλα με το Νο15, υπέγραψε για 3+1 χρόνια με την ΑΕΚ, η οποία ανέφερε τα εξής στην ανακοίνωση της...
«H ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την απόκτηση του Ούρος Τσόσιτς από την ιταλική Εμπολι. Ο διεθνής Σέρβος κεντρικός αμυντικός υπέγραψε με την ομάδα μας τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με δικαίωμα ανανέωσης για έναν ακόμα χρόνο.
Ο Ούρος Τσόσιτς γεννήθηκε στις 24 Οκτωβρίου 1992 στο Βελιγράδι και έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα στην Ακαδημία του Ερυθρού Αστέρα απ’ όπου μόλις στα 17 του χρόνια μεταγράφηκε στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας.
Στη συνέχεια αγωνίστηκε ως δανεικός στον Ερυθρό Αστέρα και στην ιταλική Πεσκάρα η οποία τον απέκτησε με μεταγραφή το καλοκαίρι του 2013. Αφού αγωνίστηκε και για μισή σεζόν ως δανεικός στην Φροζινόνε στις 31 Αυγούστου 2015 αποκτήθηκε από την Εμπολι στην οποία ανήκε μέχρι σήμερα.
Ο Ούρος Τσόσιτς έχει 43 συνολικές συμμετοχές στη Serie A και 36 στη Serie B του ιταλικού πρωταθλήματος και είναι 15 φορές διεθνής με την Κ19 και την Κ21 της Εθνικής Σερβίας.
Ούρος, καλώς όρισες στην οικογένεια της ΑΕΚ»!