Έφυγε με την νίκη-πρόκριση

Αφού στο 1ο ημίχρονο έχασε τα άχαστα, αφού στο 2ο βρέθηκε πίσω στο σκορ και... ξύπνησαν μνήμες, ο Παναθηναϊκός σοβάρεψε και με τις γκολάρες των Λουντ και Καμπέσας έφυγε με την νίκη-πρόκριση (2-1 την Καμπάλα) από το Μπακού και περιμένει την Παρασκευή αντίπαλο στα πλέι οφ του Europa League! 

Πριν δύο χρόνια όταν όλα είχαν πάει στραβά για τον Παναθηναϊκό, ο Ρόμπιν Λουντ είχε τραυματιστεί στο ίδιο γήπεδο. Κάταγμα στα πλευρά και τρεις μήνες off. Σε αυτό ήρθε και ο αποκλεισμός από την Καμπάλα. Δύο χρόνια μετά οι «πράσινοι» δεν την πάτησαν. Παρά το γεγονός ότι έβαλαν μόνοι τους δύσκολα με το αυτογκόλ του Μολέντο εντούτοις αντέδρασαν. Αρχικά με τον Λουντ ο οποίος μετά τα δύο δοκάρια στην Λεωφόρο βρήκε δίχτυα στο Αζερμπαϊτζάν (με εξαιρετικό γκολ) και στη συνέχεια με τον Καμπέσας.

Ο Παναθηναϊκός πέρασε στα play off του Europa League κάτι το οποίο άξιζε 100% και στα δύο παιχνίδια. Πλέον περιμένει την κλήρωση της Παρασκευής (14:00) μιας και ο στόχος δεν έχει ολοκληρωθεί. Κι αυτός δεν είναι άλλος από την πρόκριση στους ομίλους.

0-0, ΑΝΤΙ ΓΙΑ 0-2
Ηταν με διαφορά η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο. Ο Παναθηναϊκός παρά το γεγονός ότι είχε το 1-0 του πρώτου αγώνα πήγε και στο Αζερμπαϊτζάν για τη νίκη. Από το πρώτο λεπτό απέκτησε κατοχή και προσπάθησε να δημιουργήσει. Και το έκανε. Μόλις στο 10' θα μπορούσε να είχε καθαρίσει την πρόκριση αλλά ο Αλτμάν έχασε το άχαστο.

Ο Λουντ του έδωσε μισό γκολ αλλά μισό μέτρο από την εστία και χωρίς γκολκίπερ κατάφερε να στείλει την μπάλα άουτ και να συγκρουστεί και με τον Χατζηγιοβάνη. Ομως οι «πράσινοι» δεν σταμάτησαν εκεί. Συνέχισαν μέχρι το 45' να χάνουν σπουδαίες ευκαιρίες. Και με τον Μολίνς και με τον Μολέντο (μετά από στημένη φάση) και με τον Αλτμαν ξανά. Και η Καραμπάκ προειδοποίησε ακριβώς στο 45' με το σουτ του Μαλόουν το οποίο πέρασε λίγο άουτ.

ΕΒΑΛΕ ΔΥΣΚΟΛΑ ΜΕ... ΜΟΛΕΝΤΟ
Και όσο το ματς δε το τελείωνε ο Παναθηναϊκός, η Καραμπάκ παρέμενε σε αυτό. Και στο 52' μετά από μία εκπληκτική ατομική ενέργεια του Μονρόουζ ήρθε το αυτογκόλ του Μολέντο που έδωσε αυτοπεποίθηση στους γηπεδούχους.

Μία αυτοπεποίθηση που βγήκε και στο παιχνίδι τους μιας και στο 59' ο Μονρόουζ έκανε ένα εξαιρετικό πλασέ αλλά ο Βλαχοδήμος έκανε σπουδαία επέμβαση.

ΤΟ... ΓΥΡΙΣΕ Ο ΜΑΡΙΝΟΣ
Βλέποντας την ομάδα του ζαλισμένη ο Μαρίνος Ουζουνίδης αποφάσισε να επέμβει. Πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Λουτσιάνο (αντί του Αλτμάν) και τον και Καμπέσας (αντί του Χατζηγιοβάνη) και ο Παναθηναϊκός βρήκε τις ισορροπίες του.

Αμεσα βρήκε και γκολ. Στο 62' έγιναν οι αλλαγές, στο 63' ο Λουντ έκανε το 1-1 μετά την κεφαλιά πάσα του Μολίνς και το εξαιρετικό τελείωμα του Φινλανδού. Και σα να μην έφτανε αυτό στο 66' ο Καμπέσας μ' ένα σπουδαίο ατομικό γκολ έδωσε και τη νίκη στον Παναθηναϊκό!

Η σεμνή τελετή τελείωσε μέσα σε πέντε λεπτά και ο Παναθηναϊκός εάν ήταν λίγο σοβαρός θα μπορούσε να είχε σκοράρει κι άλλο γκολ (με Καμπέσας και Λουντ).

ΚΑΜΠΑΛΑ (Ρόμαν Γκρίγκορτσουτ): Μπεζετόσνι, Στάνκοβιτς, Νταμπό (74' Κονέ), Χαλιντέι, Χουσείνοφ (75' Α. Μαμαντόφ), Βέρνιντουμπ, Μαλόουν (80' Ε. Μαμαντόφ), Γκουρμπάνοφ, Όζομπιτς, Μπουλτχούις, Μονρόουζ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Χούλτ, Μολέντο, Κολοβέτσιος, Ζέκα, Κουρμπέλης, Χατζηγιοβάνης (62' Καμπέσας), Λουντ, Άλτμαν (56' Λουτσιάνο), Μολίνς (80' Ρέις)