Νίκη και πρόκριση στην Elite Round για την Ελλάδα!

Την πρόκριση στην Elite Round του Euro U19, πήρε η Εθνική Νέων που κέρδισε με 2-1 τη Ρωσία, σε ένα κομβικό για τη συνέχεια παιχνίδι και τερμάτισε στην 2η θέση του ομίλου. Ο τερματοφύλακας Μάριος Σιαμπάνης (!) από το σημείο του πέναλτι και ο Εμμανουηλίδης πέτυχαν τα γκολ της νίκης για την ομάδα του Γιάννη Γκούμα.

Η Εθνική Νέων έπαιζε απόψε για ένα αποτέλεσμα. Αυτό της νίκης. Και τα κατάφερε. Τα "μωρά" του Γιάννη Γκούμα, κέρδισαν με 2-1 τη Ρωσία και πανηγύρισαν ως 2οι την πρόκριση στην Elite Round Under 19, με τελικό στόχο τους την πρόκριση στα τελικά του Euro. 

Το παιχνίδι που διεξήχθη στο Ηράκλειο και το "Γεντί Κουλέ", είχε πάθος, ένταση, πέναλτι και αποβολές, με την... μπίλια να κάθεται στα "γαλανόλευκα".

Στην αναμέτρηση που έγινε, οι παίκτες της Ρωσίας ήταν αυτοί που κατάφεραν να μπουν μπροστά στο σκορ και 21’. Συγκεκριμένα ο Σιαμπάνης απέκρουσε τετ-α-τετ, ωστόσο οι παίκτες της Εθνικής δεν κατάφεραν να απομακρύνουν την μπάλα, με τον Τικνίζιαν να σκοράρει σε κενή εστία.

Στο 45’ ήρθε η ισοφάριση για την «γαλανόλευκη» καθώς η μπάλα βρήκε στο χέρι του Γκολούμπεφ, με αποτέλεσμα η Εθνική να κερδίσει καθαρό πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο τερματοφύλακας Μάριος Σιαμπάνης, ο οποίος με καταπληκτικό σουτ έγραψε το 1-1.

Η μεγάλη ανατροπή της Εθνικής ήρθε στο 77’, όπου ο Γιούσης με μακρινή μπαλιά βρήκε τον Εμμανουηλίδη στα δεξιά, ο νεαρός παίκτης του ΠΑΟ σύγκλινε καταπληκτικά και με αριστερό σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής έγραψε το 2-1!

Τα στοιχεία του αγώνα:

Ελλάδα: Σιαμπάνης, Παπάζογλου, Δημητρίου, Χατζηδίμπας, Καμπετσής, Ξενιτίδης (75΄ Γιούσης), Κωστανάσιος, Μελιόπουλος, Δημήτρουλας (57΄ Εμμανουηλίδης), Δουβίκας (80΄ Νταλακούρας), Τάμπας.

Ρωσία: Λομάεφ, Γκολούμπεφ (46΄ Μουσάεφ), Μποροντίν, Γκορσκόφ, Ούτκιν, Ντίβεφ, Κοκόεφ, Εβγένιεφ, Τσιπσένκο (64΄ Ρουντένκο), Τικνίζιαν, Κισελόφ (38΄ Σουλεϊμάνοφ).