«Ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους για Εμπουεχί ο Ολυμπιακός»

Τον 22χρονο αμυντικό της Ντεν Χάαγκ, Ταϊρόν Εμπουεχί, παρακολουθεί ο Ολυμπιακός όπως δήλωσε στα ΜΜΕ της χώρας ο τεχνικός διευθυντής του ολλανδικού συλλόγου, Τζέφρι Φαν Ας.

Μπορεί ο Ολυμπιακός να πάτησε επισήμως... φρένο στη μεταγραφολογία του Ιανουαρίου, ωστόσο τα δημοσιεύματα στο εξωτερικό που εμπλέκουν τους «ερυθρόλευκους» με διάφορους ποδοσφαιριστές συνεχίζονται με καταιγιστικό ρυθμό. Ο ίδιος ο προπονητής της ομάδας, Όσκαρ Γκαρσία, από την πλευρά του, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μεταγραφής όμως τόνισε ότι αν γίνει, θα γίνει αφού πρώτα «ελαφρύνει» το ρόστερ από τα... βαρίδια του.

Σε κάθε περίπτωση, το νέο σενάριο έρχεται από την Ολλανδία. Συγκεκριμένα, ο Τζέφρι φαν Ας, διευθυντής ποδοσφαίρου της Ντεν Χάαγκ, συμπεριέλαβε τους πρωταθλητές Ελλάδας σε μια λίστα ομάδων που παρακολουθούν τον 22χρονο Ολλανδό με καταγωγή από τη Νιγηρία, δεξιό μπακ, Ταϊρόν Εμπουεχί.

Μιλώντας στην «ad.nl» ο Ολλανδός παράγοντας αναφέρθηκε στα μεταγραφικά θέματα της ομάδας του, ενώ όταν ρωτήθηκε για τις συζητήσεις για το νέο συμβόλαιο του Εμπουεχί (σ.σ. μένει ελεύθερος τον Ιούνιο) οι οποίες έχουν «βαλτώσει», αναφέρθηκε και το όνομα του Ολυμπιακού.

Αναλυτικά, όσα ανέφερε: «Θέλουμε να μείνει. Το δουλεύουμε από τον Αύγουστο και πίστευα πως βρισκόμαστε στη σωστή κατεύθυνση. Η πρόταση μας είναι εξαιρετική, αλλά αν η πλευρά του παίκτη δεν είναι ικανοποιημένη, τότε πρέπει να μας δώσει εγγράφως τις απαιτήσεις της. Ακόμη δεν έχω λάβει καμία αντιπροσφορά. Είναι απογοητευτικό να δηλώνει πως δεν είναι ευχαριστημένος με την προσφορά μας. Καταλαβαίνω πως πολλά έχουν συμβεί εσχάτως γύρω από αυτόν. Πιστεύω όμως ότι θα μείνει. Μαθαίνω πως σπουδαίοι σύλλογοι όπως οι Μπενφίκα, Ολυμπιακός, Νόριτς και Άντερλεχτ τον παρακολουθούν. Ξέρω πως ότι σκέφτεται μια τέτοια προοπτική. Χρειάζεται την Ντεν Χάαχ για να πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο με τη Νιγηρία. Νομίζω πως θα ήταν σοφό γι' αυτόν να μείνει μαζί μας. Ακόμη και να τον πουλήσουμε σε ένα μεγάλο κλαμπ και να μείνει εδώ ως το καλοκαίρι θα μπορούσε να είναι μια επιλογή».

Όσον αφορά στον παίκτη, πρόκειται για έναν υψηλόσωμο και πολυσύνθετο αμυντικό ο οποίος έχει σαν βασική θέση αυτή του δεξιού μπακ. Έχει 71 επίσημες συμμετοχές με τη Ντεν Χάαγκ στην Ολλανδία, ενώ είναι διεθνής με την ομάδα της Νιγηρίας, κάνοντας μάλιστα το ντεμπούτο του στις 14 Νοεμβρίου σε φιλικό με την Αργεντινή!

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι στη συγκεκριμένη θέση στον Ολυμπιακό, υπάρχει ο Ομάρ που έχει συμβόλαιο ως το 2021, ενώ πριν λίγες μέρες αποκτήθηκε ο Ιγκόρ Σίλβα με μεταγραφή από τον Αστέρα Τρίπολης.