Το «οκ» για Δώνη και ο Γενάρης της... αξιολόγησης

Τί αποφασίστηκε στην τελευταία σύσκεψη του Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ με τους συνεργάτες του στο Λονδίνο, τι ισχύει για τον Δώνη και πως προσαρμόζει το πλάνο του εξαιτίας των μεταγραφικών περιορισμών. Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ.

Από τη στιγμή που ο Γιάννης Αλαφούζος δεν έκανε αποδεκτή την πρόταση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για το... εδώ και τώρα μάνατζμεντ της ομάδας, ο Παναθηναϊκός είναι εκ των πραγμάτων αναγκασμένος να περιμένει την 30ή Ιουνίου προκειμένου να αποδειχθεί στην πράξη εάν ο Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ θα αποκτήσει την πλειοψηφία των μετοχών της ΠΑΕ που θα σημάνει και την οριστική αλλαγή σκυτάλης στο σύλλογο.

Μέχρι τη συγκεκριμένη ημερομηνία οι πράσινοι πορεύονται με το περίφημο... plan b του Αλαφούζου και την, τρόπον τεινά, ανοχή του Ταϊλανδού επιχειρηματία, όπως προκύπτει από το MoU που έχουν υπογράψει οι δύο πλευρές.

Ο Νίκος Νταμπίζας έχει ήδη πιάσει δουλειά παρότι δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως, ενώ ο Γιώργος Δώνης βρίσκεται στο ακουστικό του (περιμένει μία πρόταση από ευρωπαϊκή ομάδα) και μία ανάσα από τον πάγκο της ομάδας, αν και ο Παϊρόζ προτιμά να μην υπάρξει ιδιαίτερη βιασύνη.

Αμφότερες οι περιπτώσεις (Νταμπίζα-Δώνη) απασχόλησαν τον Παϊρόζ σε συνάντηση που είχε με τους άμεσους συνεργάτες του και δη τους Αβρααμ Γκραντ και Πίνι Ζαχάβι, μια και το (αρχικό) πλάνο τους ήταν η πρόσληψη ξένου προπονητή (υπήρχε πράγματι ως πρώτη σκέψη ο Σβεν Γκόραν Ερικσον!) και οι μεταγραφικές προσθήκες από το εξωτερικό (Αφρική, Ασία και  εξελίξιμοι παίκτες από μεγάλους συλλόγους της Πρέμιερ Λιγκ, προκειμένου να πάρουν παιχνίδια στα πόδια τους και να αποκτήσουν υπεραξία μέσω του τριφυλλιού).

Οι μεταγραφικοί περιορισμοί που προκύπτουν από τη μη αδειοδότηση της ομάδας και κατ΄επέκταση το έντονο ελληνικό στοιχείο, ωστόσο, τροποποίησαν το αρχικό τους πλάνο.

Μετά από την τελευταία συνάντηση του Παϊρόζ και των συνεργατών του αποφασίστηκε ότι είναι προτιμότερο να αποδεχτούν την επιλογή του Γιώργου Δώνη για τους παραπάνω λόγους, αλλά και επειδή έχει θετική εικόνα για αυτόν ο Αβρααμ Γκραντ.

Επιπλέον, αποφασίστηκε ότι σε περίπτωση που ολοκληρωθεί το deal και αποκτήσουν την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, το μεγαλύτερο βάρος θα πέσει πάνω στη διευθέτηση των υφιστάμενων οφειλών και δη της άρσης (ει δυνατόν τον Γενάρη) των μεταγραφικών περιορισμών ένα σκέλος που θεωρούν άκρως σημαντικό να ξεπεραστεί το γρηγορότερο δυνατό.

Σε αυτή τη βάση και πάντα υπό το ενδεχόμενο να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ, θα υπάρχει ο χρόνος μέχρι τον Γενάρη για να αξιολογηθούν, με μία σχετική επάρκεια, τόσο ο Νίκος Νταμπίζας ως τεχνικός διευθυντής, όσο και ο νέος προπονητής της ομάδας που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι ο Γιώργος Δώνης.