«Μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στον Άγιαξ ο ΠΑΟΚ»

Στο ενδεχόμενο ο αντίπαλος του ΠΑΟΚ στο δεύτερο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ να είναι ο Άγιαξ, αναφέρθηκε ο Τόνι Λόκχοφ, ο οποίος παράλληλα μίλησε για τα όσα έζησε στον Δικέφαλο.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο συνεργάτης του Χουμπ Στέφενς όταν ο Ολλανδός ήταν προπονητής στον ΠΑΟΚ:

Για την επιστροφή του Βιεϊρίνια στον ΠΑΟΚ: «Έμαθα για τον τελικό του κυπέλλου και το Βιεϊρίνια που πέτυχε ένα γκολ. Τον παρακολουθώ γιατί όταν ήμασταν μαζί στη Βόλφσμπουργκ μιλούσαμε πολλές φορές για τον ΠΑΟΚ. Είχε παίξει αυτός εκεί, είχα δουλέψει και εγώ στον ΠΑΟΚ έτσι μιλούσαμε αρκετά για αυτό. Χάρηκα που ο Βιεϊρίνια επέστρεψε στον ΠΑΟΚ και νομίζω ότι και όλοι στον ΠΑΟΚ θα πρέπει να είναι χαρούμενοι που τον έχουν και πάλι στην ομάδα τους. Ήμουν δέκα μήνες στον ΠΑΟΚ και πέρασα ωραία στη Θεσσαλονίκη. Στη συνέχεια πήγα στη Γερμανία και εκεί γνωρίστηκα με το Βιεϊρίνια με τον οποίο απέκτησα από την πρώτη στιγμή καλή σχέση. Μιλούσαμε πολύ για τον ΠΑΟΚ καθώς είχαμε και οι δύο ωραίες εμπειρίες από την ομάδα».

Για τη δική του εμπειρία στον ΠΑΟΚ: «Δεν πέρασα πολύ καιρό στον ΠΑΟΚ, μόνο δέκα μήνες και είχα ωραίες εμπειρίες. Η Θεσσαλονίκη είναι όμορφη πόλη, ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα. Ζούσα τότε στο Ωραιόκαστρο και μόνο ωραία πράγματα μπορώ να πω. Ελπίζω να βρω χρόνο κάποια στιγμή και να την επισκεφτώ και πάλι».

Για τον Άγιαξ: «Ο Άγιαξ είναι γνωστή ομάδα σε όλους. Έχει πολύ δυνατή ομάδα νέων από την οποία προκύπτουν νέοι παίκτες. Πέρυσι είχε κάποια προβλήματα άλλαξε προπονητές και έμεινε στη δεύτερη θέση. Πιστεύω ότι δεν είναι εύκολο για τον Άγιαξ αν κληρωθεί με τον ΠΑΟΚ. Ήδη φεύγουν κάποιοι παίκτες, έφυγε ο Κλάιφερτ και θα ακολουθήσουν και άλλοι. Δεν ξέρω αν θα προλάβει να είναι έτοιμος όταν θα πρέπει να δώσει τα παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Πιστεύω ότι σε μια τέτοια περίπτωση και με τον ΠΑΟΚ σε καλή κατάσταση οι πιθανότητες θα είναι μοιρασμένες, 50-50. Ο Άγιαξ είναι πάντως μια από τις μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες».

Ποιο μπορεί να είναι το δυνατό σημείο του Άγιαξ: «Το δυνατό σημείο είναι το γεγονός ότι πάντοτε στον Άγιαξ αγωνίζονται με το ίδιο σύστημα και πάντα παίζουν πιεστικά και επιθετικά. Για αυτό βέβαια και πολλές φορές αντιμετωπίζει προβλήματα όταν ο αντίπαλος τον αντιμετωπίζει με αντεπιθέσεις. Αν ο ΠΑΟΚ είναι συμπαγείς και έχει γρήγορους παίκτες τότε μπορεί να δημιουργήσει και αυτός προβλήματα στον Άγιαξ που θέλει πάντα να ελέγχει το ρυθμό και να παίζει επιθετικά. Αυτό είναι το στιλ του παιχνιδιού των ολλανδικών ομάδων και κυρίως του Άγιαξ. Αμυντικά αντιμετωπίζει προβλήματα και για αυτό και στο ολλανδικό πρωτάθλημα αλλά και στην Ευρώπη συνήθως δέχεται γκολ».

Για τον αγώνα στην Τούμπα: Όταν η Τούμπα έχει κόσμο και πιστεύω πώς σε παιχνίδι με τον Άγιαξ θα είναι γεμάτη, είναι πάντα μια ξεχωριστή μια απίστευτη εμπειρία. Την έζησα και εγώ ως προπονητής και πραγματικά είναι απίστευτη. Για κάθε αντίπαλο που παίζει εκεί είναι δύσκολο να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ με τον κόσμο στο πλευρό του και την ατμόσφαιρα που δημιουργεί. Θα είναι δύσκολο και για τον Άγιαξ».