Οι... απώλειες των πιθανών αντιπάλων του ΠΑΟΚ λόγω Μουντιάλ

Στον ΠΑΟΚ περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλο τους στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League, που θα είναι ένας εκ των Άγιαξ, Βασιλεία, με τις δύο ομάδες να μη μένουν ανεπηρέαστες από το Mundial της Ρωσίας.

Σε ρυθμούς... Champions League κινούνται στον ΠΑΟΚ, καθώς αύριο (19/6, 13:00) αναμένεται να γίνει η κλήρωση του δεύτερου προκριματικού γύρου της διοργάνωσης, με τον Δικέφαλο να θέλει να κάνει το πρώτο βήμα για πρόκριση στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. 

Άγιαξ και Βασιλεία είναι οι δύο πιθανοί αντίπαλοι των "ασπρόμαυρων", με την πρώτη ωστόσο να έχει τις μεγαλύτερες... μουντιαλικές απώλειες. 

Όσον αφορά τους Ελβετούς, θα έχουν μόλις μία απουσία, όντας πιο τυχεροί, αφού ο μοναδικός που θα λείπει θα είναι ο 27χρονος Μίχαελ Λανγκ, ο οποίος αγωνίζεται στο δεξί άκρο της άμυνας. Τσούφι, Φράι και Ομπερλέν ήταν στην προεπιλογή του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς, ωστόσο δεν ταξίδεψαν τελικά στην Ρωσία. 

Από την άλλη, πιο σοβαρά είναι τα πράγματα για τον Άγιαξ. Οι Ολλανδοί δεν θα έχουν στη διάθεση τους τέσσερις σημαντικούς παίκτες, που θα χάσουν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Με την Εθνική της Δανίας ταξίδεψαν οι Κάσπερ Ντόλμπεργκ και Λάσε Σόνε, με τον πρώτο να σημειώνει την σεζόν που πέρασε εννέα τέρματα και τρεις ασίστ και τον δεύτερο να είναι βασικός και αναντικατάστατος, σημειώνοντας 11 τέρματα και μοιράζοντας τέσσερις ασίστ. 

Ο "Αίαντας" θα έχει ακόμα δύο σημαντικές απουσίες, αφού ο Χακίμ Ζιγέκ ταξίδεψε στη Ρωσία για λογαριασμό του Μαρόκου, ενώ ο Νικολάς Ταλιαφίκο κλήθηκε στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Αργεντινής. Ο πρώτος, ήταν το βασικό... χαρτί του Έρικ Τεν Χαγκ, αφού ήταν καθοριστικός παράγοντας στην πορεία του Άγιαξ τη σεζόν που ολοκληρώθηκε. Και αυτό γιατί εκτός από τα εννέα τέρματα που σημείωσε, μοίρασε 17(!) ασίστ και σίγουρα θα λείψει στην ομάδα του. 

Πάντως, όσον αφορά τον Δικέφαλο, αυτός θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, αλλά και του Αμρ Ουάρντα (αν παραμείνει στο ρόστερ). Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που στον ΠΑΟΚ βιάζονται θα κλείσουν το κεφάλαιο "επιθετικός".