Αρχίζει το ευρωπαϊκό ταξίδι του ΠΑΟΚ

Την Τρίτη το μεσημέρι (13:00) ο «Δικέφαλος του Βόρρα» θα μάθει τον αντίπαλό του για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League. Βασιλεία ή Αγιαξ οι δύο ομάδες. Τι γίνεται στη συνέχεια...

Το ευρωπαϊκό φετινό όνειρο του ΠΑΟΚ αρχίζει από πολύ νωρίς φέτος. Την Τρίτη το μεσημέρι θα δείχνει 19 Ιουνίου και ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα γνωρίζει τον αντίπαλό του για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League. Με την Ατλέτικο να κατακτά το Europa League οι πιθανοί του αντίπαλοι έγιναν αυτόματα γνωστοί. Κι αυτοί θα είναι είτε ο Αγιαξ είτε η Βασιλεία.

Την Τρίτη λοιπόν στις 13:00 ο ΠΑΟΚ θα μάθει τον πρώτο του αντίπαλο στο φετινό του ευρωπαϊκό ταξίδι. Και είναι τέτοια η φετινή διαδικασία που αν μη τι άλλο δεν είναι απαγορευτικό να ονειρεύεται ο «Δικεφάλος του Βορρά». Πως έχουν τα δεδομένα λοιπόν; Την Τρίτη θα μπουν στην κληρωτίδα οι τέσσερις ομάδες για το μονοπάτι των «μη πρωταθλητών».

Iσχυροί
Βασιλεία 71.000
Αγιαξ 53.500

Ανίσχυροι
ΠΑΟΚ 29.500
Στουρμ Γκρατς 6.750

Η πρώτη ομάδα που θα βγει από τα μπολ θα είναι η γηπεδούχος και η δεύτερη η φιλοξενούμενη αρά δεν έχει να καν με ισχυρό κι ανίσχυρο. Τα πρώτα ματς είναι προγραμματισμένα για τις 24/25 Ιουλίου και οι ρεβάνς για τις 31 Ιουλίου και 1η Αυγούστου.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ!
Είναι έτσι το format φέτος που μία ενδεχόμενη πρόκριση του ΠΑΟΚ στον 3ο προκριματικό γύρο θα σημάνει αυτόματα ευρωπαϊκή υπέρβαση για τον «Δικέφαλο του Βορρά». Κι εξηγούμαστε. Πριν το πρώτο παιχνίδι με τον Αγιαξ ή την Βασιλεία το ζευγάρι του ΠΑΟΚ θα γνωρίζει τον αντίπαλό του και για τον επόμενο γύρο. Κι επειδή θα μπει το ζευγάρι στους ισχυρούς (μιας και θα πάρει την βαθμολογία του Αγιαξ ή της Βασιλείας) η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα κληρωθεί με μία ομάδα από το γκρουπ των αδύναμων.

Ταυτόχρονα εάν προκριθεί στον 3ο προκριματικό γύρο κι αποκλειστεί τότε αυτόματα θα βρεθεί και στους ομίλους του Europa League!

Η κλήρωση λοιπόν της 23ης Ιουλίου θα οριστεί ως εξής:
Ισχυροί

Μπενφίκα 80.000
Βασιλεία 71.000 (ΠΑΟΚ ή Στουρμ)
Ντιναμό Κιέβου 62.000
Αγιαξ 53.000 (ΠΑΟΚ ή Στουρμ)

Ανίσχυροι
Φενέρμπαχτσε 23.500
Σπαρτάκ Μόσχας 13.500
Σταντάρ Λιέγης 12.500
Σλάβια Πράγας 7,500

Για αρχή όμως ο ΠΑΟΚ θα μάθει τον πρώτο του αντίπαλό του. Και θα είναι ή ο Αγιαξ για μια ακόμη φορά ή η Βασιλεία...