Η πιο ακριβή πώληση της 10ετίας!

Ο Όγκνιεν Βράνιες ετοιμάζει βαλίτσες για την Άντερλεχτ και θα γίνει η πιο ακριβή πώληση της ΑΕΚ από το 2008 και την παραχώρηση του Σωκράτη Παπασταθόπουλου στη Τζένοα.

​Έτοιμη να ολοκληρώσει ένα σημαντικό deal είναι η Ένωση, καθώς αναμένεται να εισπράξει περί τα 3,5 εκατ. ευρώ για τον διεθνή Βόσνιο αμυντικό, παρότι δεσμεύεται μόλις για έναν χρόνο ακόμα. Όπως διαβάσατε νωρίτερα άλλωστε στο SDNA, το deal ανάμεσα στις δύο ομάδες έχει "κλειδώσει" κι ο διεθνής αμυντικός θα γίνει κάτοικος Βρυξελλών.

Αυτή μάλιστα θα γίνει η μεγαλύτερη πώληση της ΑΕΚ εδώ και... πολλά χρόνια. Συγκεκριμένα από το μακρινό 2008, ήτοι μία δεκαετία πριν. Από τότε είχαν οι "κιτρινόμαυροι" να βάλουν ένα τόσο σημαντικό ποσό στα ταμεία τους από πώληση ποδοσφαιριστή. Εκείνη τη χρονιά ήταν ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, ο οποίος πλέον ετοιμάζεται να φορέσει τη φανέλα της Άρσεναλ, ο οποίος είχε φέρει στα ταμεία της Ένωσης ένα ποσό κοντά στα 3,8 εκατ. ευρώ (μαζί με το ποσοστό μεταπώλησης), όταν παραχωρήθηκε στη Τζένοα. 

Έκτοτε ποτέ ξανά η ΑΕΚ δεν εισέπραξε από μία και μόνο πώληση παίκτη της ένα τόσο σημαντικό ποσό. Το αμέσως μεγαλύτερο deal για την Ένωση έγινε την επόμενη ακριβώς χρονιά κι αφορούσε ξανά σε στόπερ. Επρόκειτο για τον Σωτήρη Κυριάκο, που είχε δοθεί έναντι περίπου 3 εκατ. ευρώ στη Λίβερπουλ (επίσης 3,5 εκατ. ευρώ είχε εισπράξει η ΑΕΚ και για την πώληση του Κώστα Κατσουράνη στη Μπενφίκα το 2006). Και οι τρεις μεγαλύτερες πωλήσεις δηλαδή του Δικεφάλου σε αυτή τη δεκαετία, αφορούσαν σε κεντρικούς αμυντικούς φέρνοντας στα "κιτρινόμαυρα" ταμεία 10+ εκατ. ευρώ. 

Μετά τον Κυριάκο, επόμενος στη λίστα είναι ο Νάτσο Σκόκο, ο οποίος το καλοκαίρι του 2011 μετακόμισε στην Αλ Αΐν έναντι 2,8 εκατ. ευρώ. Την σεζόν που ακολούθησε (2011-12) σειρά πήραν οι Λεονάρντο και Κλωναρίδης που δόθηκαν έναντι 850 και 800 χιλ. ευρώ σε Γιέονμπουκ Μότορς και Λιλ αντίστοιχα.

Από τότε δε, για να βρούμε τη μοναδική αξιόλογη πώληση της ΑΕΚ (είχε παρεμβληθεί η διετής περιπλάνηση σε Β' και Γ' Εθνική), θα πρέπει να πάμε στη σεζόν 2016-17, με την παραχώρηση του Έλντερ Μπαρμπόσα στην Αλ Ουάσλ αντί 400+ χιλ. ευρώ.