Το... VAR στην πρoετοιμασία του ΠΑΟΚ, τα «γκάζια» του Λουτσέσκου και οι πλάκες του Κάνιας

Πολλά μικρά και ενδιαφέροντα συμβαίνουν καθημερινά στην προετοιμασία του ΠΑΟΚ. Οι διπλές προπονήσεις του Δικεφάλου έχουν πλούσιο... παρασκήνιο και συγκεκριμένους πρωταγωνιστές. 

Αναμφισβήτητα τα νέα πρόσωπα στην προετοιμασία του Δικεφάλου συγκεντρώνουν πάνω τους αρκετά βλέμματα. Το... άγνωστο παρουσίαζε πάντα εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον και δεν θα μπορούσε κανείς να μην σταθεί στον Εβγέν Χατσερίδη. Πρόκειται για έναν... low profile μέχρι στιγμής ποδοσφαιριστή, ήρεμο χαρακτήρα, με τον Σάκχοφ να βρίσκεται από κοντά του. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός πως όταν ο προπονητής θέλει να απευθυνθεί στον Χατσερίδη, το μεταφέρει μέσω του συμπατριώτη και συμπαίκτη του.

Αντίστοιχα, ο Λέο Μάτος -κατά κύριο λόγο- έχει πάρει από κοντά το έτερο μεταγραφικό απόκτημα, Λέο Ζαμπά, προκειμένου να τον βάλει μέσα στο κλίμα της οικογένειας του ΠΑΟΚ.

Ένα κλίμα που δεν... διαφέρει σε πολλά από πέρσι, με τον Χοσέ Κάνιας να αναδεικνύεται σε μετρ των πειραγμάτων. Αν υποπέσει κάτι στην αντίληψη του Ισπανού, τότε είναι σίγουρο πως θα βρει κάτι να πει. Όπως έκανε και με τον Ενρίκε, ο οποίος έπιασε ένα σουτ που έφυγε αρκετά ψηλά, με τον Κάνιας να φωνάζει από πίσω: «κρα κρα κρα…». Κάτι που υιοθέτησε και χρησιμοποιεί για όποιον σουτάρει πολύ άστοχα και σημαδεύει τις καρακάξες.  

Βεβαίως, ο Ισπανός δεν σταματάει εκεί. Καθώς στις προπονήσεις υπάρχουν νικητές και χαμένοι. Ακόμη και στα τελειώματα των φάσεων κρατούν σκορ. Οι χαμένοι είναι αναγκασμένοι να παίρνουν κάμψεις, με τον Κάνιας και τους υπόλοιπους... νικητές να πηγαίνουν πάνω από τα κεφάλια τους για να κρατήσουν σκορ.

Όταν δε υπάρχει αμφισβητούμενη φάση ακόμη και στην προπόνηση, οι παίκτες επικαλούνται το...  «VAR – VAR» και κάνουν την γνωστή κίνηση με το τετράγωνο. Σαφώς, επηρεασμένοι από την τεχνολογία που μπήκε στη ζωή μας μέσω του Μουντιάλ.

Καλό το κλίμα και τα πειράγματα μεταξύ τους, ωστόσο, σήμερα το πρωί πριν ξεκινήσει καλά καλά η προπόνηση, ο Ραζβάν Λουτσέσκου "γκάζωσε" τους παίκτες τους, αντιλαμβανόμενος πως δεν έβλεπε αυτά που ήθελε σε μια άσκηση: «Είμαστε επαγγελματίες και έχουμε έναν στόχο…», ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του Ρουμάνου στους παίκτες του.