Πάντα στο «πράσινο» ραντάρ ο Κόντε

Είναι δεδομένο πως η πιο ηχηρή μεταγραφή του Παναθηναϊκού στη διάρκεια του καλοκαιριού, θα είναι αυτή του βασικού επιθετικού.

Στα υπόψιν του «τριφυλλιού» βρίσκεται πάντα η περίπτωση του Πέδρο Κόντε. Όσο ο Ισπανός επιθετικός παραμένει στον ΠΑΣ Γιάννινα, ο Γιώργος Δώνης τον παρακολουθεί «ζεστά». Άλλωστε, μιλάμε για έναν φορ που από το 2015 μέχρι σήμερα (δηλ. σε μία σεζόν στην ισπανική Μέριδα και δύο στα Γιάννενα), έχει σκοράρει 51 γκολ συνολικά!

Εφόσον ο εκλεκτός για τη γραμμή κρούσης είναι ο Πέδρο Κόντε, τότε θα πρέπει να ξεπεραστεί ο σκόπελος των 900.000 ευρώ που υπάρχει ως ρήτρα στο συμβόλαιο του Ισπανού με τον ΠΑΣ. Αν και δεν αποκλείεται οι Γιαννιώτες να έλεγαν το «ναι» και σε μία πρόταση που θα άγγιζε τις 750.000 ευρώ. Εξάλλου ο 29χρονος στράικερ το επόμενο καλοκαίρι μένει ελεύθερος, δεν επιθυμεί να υπογράψει την επέκταση του συμβολαίου του και άρα ο ΠΑΣ κινδυνεύει να τον χάσει ως ελεύθερο από τον Ιανουάριο του 2019 και μετά. Σε προσωπικό επίπεδο, ο Κόντε αξιώνει ετήσιες απολαβές ύψους 200-250.000 ευρώ.

Φυσικά, απαραίτητη προϋπόθεση για να προχωρήσει η επιλογή του Κόντε ή κάποια ανάλογου (ή και μεγαλύτερου) κόστους για τη γραμμή κρούσης, είναι ν’ αλλάξει χέρια η ΠΑΕ Παναθηναϊκός και να περάσει σ’ εκείνα του Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ. Επομένως, τυχόν εξελίξεις αναμένονται μέσα στον Αύγουστο.