Τα «γκάζια» του Λουτσέσκου

Μπορεί να ήταν το τελευταίο φιλικό προετοιμασίας επί ολλανδικού εδάφους, ωστόσο, ο Ραζβάν Λουτσέσκου κάθε άλλο παρά... χαρίστηκε στους ποδοσφαιριστές του. 

Πολλές και συχνές ήταν οι παρατηρήσεις του Ραζβάν Λουτσέσκου προς τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ στο φιλικό απέναντι Ντε Γκράαφσαπ δεδομένου πως ήταν μια καλή ευκαιρία για... πρόβα ενόψει του παιχνιδιού με την Βασιλεία.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι φωνές του Ρουμάνου προπονητή προς τον Δημήτρη Λημνιό, ο οποίος απογοητεύθηκε από ένα κακό κοντρόλ που έκανε και παράτησε την φάση, με την φωνή του Λουτσέσκου να υψώνεται προς τον Έλληνα άσο καθώς έχει επισημάνει πολλάκις πως θέλει να βλέπει από τους ποδοσφαιριστές του να προσπαθούν, να τρέχουν, να δείχνουν διάθεση να διορθώσουν τα λάθη τους μέσα στο παιχνίδι.

Παρόμοια ήταν και η αντίδρασή του Λουτσέσκου προς τον Κάνιας, ο οποίος στη φάση από την οποία προήλθε το γκολ των Ολλανδών, σταμάτησε και ζητούσε φάουλ, με την κατοχή της μπάλας να περνάει στα πόδια των παικτών της Ντε Γκράαφσαπ και εν τέλει να την στέλνουν στα δίχτυα του Δικεφάλου.

Από τους παίκτες που τα... άκουσαν ήταν και ο Μάτος, ο οποίος εκνευρίστηκε με τον διαιτητή της αναμέτρησης μετά το πέναλτι που υπέδειξε εις βάρος του. Άμεσα ο Λουτσέσκου σηκώθηκε από την θέση του και άρχισε να τα ψέλνει στον Βραζιλιάνο τόσο για τη φάση του πέναλτι και την αντίδρασή του, όσο και την για μετέπειτα συμπεριφορά του.

Φυσικά, όλες οι παρατηρήσεις και οι φωνές του Λουτσέσκου ήταν στο πλαίσιο του παιχνιδιού, καθώς και ο ίδιος ξέρει καλά πως η τελευταία ημέρα της προετοιμασίας και κυρίως το γεγονός ότι το μυαλό των παικτών του βρίσκεται πίσω στην... βάση τους μετά από ένα δύσκολο διάστημα στην Ολλανδία, δεν είναι θέμα που μπορείς να διαχειριστείς εύκολα...

Βέβαια, με την επιστροφή της ομάδας στην Θεσσαλονίκη και στις προπονήσεις, τα πράγματα σοβαρεύουν καθώς ο χρόνος κυλάει αντίστροφα για όλους με φόντο το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν, αυτό απέναντι στην Βασιλεία.