Γκριγκόρε: «Eίδα τι σημαίνει να είσαι ΠΑΟΚ, τεράστιο κεφάλαιο ο Λουτσέσκου»

Ο 34χρονος Ρουμάνος που γνωρίζει πολύ καλά τον Ράζβαν Λουτσέσκου από την συνεργασία τους στην Ραπίντ Βουκουρεστίου, αναφέρθηκε στα όσα είδε από τις προπονήσεις του Δικεφάλου στην Ρουμανία, το υψηλό επίπεδο των παικτών και των υποδομών του ΠΑΟΚ και όλα όσα του έκαναν εντύπωση.

Διαβάστε τη συνέντευξη αναλυτικά:

-Πώς πήρες την απόφαση να πας να δεις την προετοιμασία του ΠΑΟΚ και πως το έζησες;

Ήθελα πολύ καιρό πριν να δω τις προπονήσεις του ΠΑΟΚ και είχα μιλήσει με τον Ράζβαν Λουτσέσκου και μου είπε να έρθω στη Θεσσαλονίκη αν μπορώ. Το πρόγραμμά μου ήταν γεμάτο οπότε δεν μπορούσα αλλά τώρα τα κατάφερα και μου δόθηκε η ευκαιρία να πάω στην Ολλανδία. Ήταν υπέροχα, είχα την ευκαιρία να δω ξανά τον Ράζβαν και τις προπονήσεις του. Είδα καλούς παίκτες, με ποιότητα και γενικά είδα τον ΠΑΟΚ. Είδα το τι είναι ο ΠΑΟΚ, είδα την ατμόσφαιρα αυτής της μεγάλης ομάδας και τι σημαίνει να είσαι ΠΑΟΚ, η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Έμεινα εκεί για 5 μέρες.

-Τι σε εντυπωσίασε περισσότερο στην προετοιμασία;

Είχα την ευκαιρία να δω τους παίκτες και πώς ετοιμάζονταν. Είχα την ευκαιρία να δω τον πρωταθλητή Ευρώπης τον Βιεϊρίνια, τον Πρίγιοβιτς και τον Ουάρντα που ήταν στο Μουντιάλ, οι οποίοι κάθε στιγμή και σε κάθε περίσταση έδιναν τα πάντα. Ήταν 100% αφοσιωμένοι στην προπόνηση, δούλευαν σε υψηλότατο επίπεδο και δεν έχασαν ούτε ένα λεπτό προπόνησης.

-Πώς είναι η ατμόσφαιρα εντός ομάδας;

Μίλησα και με τους παίκτες. Ξέρετε είναι πέρα από παίκτες και άνθρωποι, και είναι εξαιρετικά μεταξύ τους. Είναι γκρουπ, ομάδα. Σε όλα. Η ατμόσφαιρα ήταν πολύ φιλική. Ήταν, επίσης, και πολύ φιλικοί μαζί μου. Ήξεραν πως ήρθα να παρακολουθήσω τις προπονήσεις. Με ρωτούσαν αν θέλω να ρωτήσω κάτι, αν χρειάζομαι κάτι. Όλοι, ακόμα και οι άνθρωποι γύρω από την ομάδα, οι φροντιστές, οι φυσιοθεραπευτές, οι τερματοφύλακες, μέχρι και ο Λούμπος Μίχελ που ήταν επίσης εκεί.

Όλα ήταν υπέροχα. Μετά από όσα είδα δεν μου κάνει καμία έκπληξη μετά από όσα είδα, το ότι ο ΠΑΟΚ έχει αυτά τα αποτελέσματα και άξιζε και αξίζει να κερδίσει το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο στην Ελλάδα. Γιατί μια τέτοια ομάδα με τέτοια ποιότητα και άριστο κλίμα, τέτοια ατμόσφαιρα το αξίζει. Και όλοι γύρω από την ομάδα και ο κόσμος πρέπει να στηρίζει αυτή την ομάδα με κάθε τρόπο.

-Πόσο καλά γνωρίζεις τον Λουτσέσκου;

Τον ξέρω πολύ καλά, περίπου 15 χρόνια. Ήταν ο προπονητής μου για πολλά χρόνια, περίπου 8, στην Ραπίντ, ξέρω πώς δουλεύει και τον ξέρω και ως άνθρωπο και κρατάμε άριστη σχέση από τότε μέχρι σήμερα.

-Πώς τον είδες τώρα τον Λουτσέσκου; Έχει αλλάξει κάτι;

Ξέρετε καλά τον Λουτσέσκου, από τα 3 χρόνια που προπονούσε την Ξάνθη. Το ποδόσφαιρο είναι η ζωή του. Εχει μεγάλο πάθος για το ποδόσφαιρο, είναι εκπληκτικός. Του αρέσει να μαθαίνει συνέχεια καινούρια πράγματα γύρω από το ποδόσφαιρο. Στη Ρουμανία τον ξέρουμε καλά. Ξέρουμε ότι είναι μεγάλο, τεράστιο κεφάλαιο για το ποδόσφαρο. 

Ήταν έξαλλος με αυτό που έγινε πέρυσι με το Πρωτάθλημα. Δούλεψε πολύ σκληρά για να το κερδίσει και στη Ρουμανία είδαμε όλοι τι συνέβη στην Ελλάδα και ξέρουμε τι έγινε ακριβώς με την ΑΕΚκ τον Ολυμπιακό, που δεν βγήκαν να παίξουν. 
Του εύχομαι να κερδίσει τη Βασιλεία και να μπει στους ομίλους του Champions League. Επίσης να πάρει Πρωτάθλημα και Κύπελλο φέτος.

-Πώς σου φάνηκαν οι τεχνολογίες που έχει στην διάθεσή του ο ΠΑΟΚ για τις προπονήσεις;

Στη Ρουμανία όλα αυτά δεν είναι συνηθισμένα γι' αυτό και εντυπωσιάστηκα. Ήταν η πρώτη φορά που έβλεπα τα περισσότερα από αυτά. Η κάμερα για παράδειγμα. Στη Ρουμανία δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. 
Επίσης μου έκανε εντύπωση το GPS.

Στην Εθνική Ρουμανίας, χρησιμοποιούν το GPS αλλά μετράει μόνο την ταχύτητα που τρέχουν οι παίκτες. Στον ΠΑΟΚ δείχνει επιπλέον τον τρόπο με τον οποίο τρέχουν, το πώς κινούνται στον χώρο. Ουσιαστικά “οπτικοποιεί” ψηφιακά τον παίκτη. Μου τα εξήγησαν όλα οι ειδικοί από το staff που τα χειρίζονται. Η κάμερα που έχουν ορίζει τον τρόπο προπόνησης. Το έβλεπα στο γήπεδο και το είδα και στο laptop! Στη Ρουμανία δεν προπονούνται έτσι οι ομάδες. Είναι εντυπωσιακό πραγματικά.