Θέλει δουλειά πολλή, βρήκε γκολτζή

Ο Ολυμπιακός, στο πέμπτο φιλικό του καλοκαιριού και πρώτο απέναντι σε... κανονικό αντίπαλο, τη Σιντ Τρούιντεν, προβλημάτισε σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού και απέφυγε την ήττα (1-1) χάρη στο νέο γκολ του Γκερέρο στο φινάλε και τα χαμένα τετ-α-τετ των Βέλγων.

Το βέβαιο είναι ότι τα φιλικά ματς σε περίοδο απαιτητικών, διπλών προπονήσεων και πολλών χιλιομέτρων τρεξίματος κάθε μέρα -ειδικά με τα ρόστερ ακόμη ελλιπή- μπορούν να βγάλουν μεν συμπεράσματα, αλλά αυτά μπορούν να τα «διαβάσουν» στο 100% μονάχα οι προπονητές τους. Βέβαιο είναι επίσης, από όσα τουλάχιστον παρουσίασε ο Ολυμπιακός στο πέμπτο του φετινό φιλικό, το τρίτο επί βελγικού εδάφους και πρώτο απέναντι σε αντίπαλο... υπαρκτής δυναμικότητας, τη Σιντ Τρούιντεν, ότι η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έχει ακόμη να διανύσει πολλά «κεφάλαια» προετοιμασίας πριν φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο, τόσο όσον αφορά στην τακτική -κυρίως την αμυντική- όσο και τη φυσική κατάσταση, ενόψει της έναρξης των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Ακόμη πιο βέβαιο δε, το ότι οι «ερυθρόλευκοι» έχουν βρει στο πρόσωπο του Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο έναν... κανονικότατο σκόρερ, ο οποίος μάτωσε τα αντίπαλα δίχτυα μετά από λίγες μόλις επαφές με τη μπάλα, για πέμπτο σερί φιλικό παιχνίδι (σ.σ. έκτο γκολ στην προετοιμασία). Ο Ισπανός θα είναι σημείο αναφοράς στον νέο Ολυμπιακό, με τον Μαρτίνς πλέον να καλείται να βρει λύσεις και στο αμυντικό κομμάτι αφού εκεί παρουσιάστηκαν για δεύτερο σερί 90λεπτο πολλά και σημαντικά «ζητήματα».

Σε κάθε περίπτωση, μετά από ένα ματς στο οποίο είχε πολλά νεκρά διαστήματα στην απόδοσή του και δεν βρήκε ρυθμό στο επιθετικό κομμάτι, ο Ολυμπιακός γλίτωσε στο τέλος του αγώνα την ήττα από μια ομάδα που φέτος ευελπιστεί να διεκδικήσει την ευρωπαϊκή έξοδο από το βελγικό πρωτάθλημα και βεβαίως είναι σαφώς πιο έτοιμη αφού σε δέκα μέρες ξεκινά τις επίσημες υποχρεώσεις της. Καλύτεροι σε απόδοση για τους «ερυθρόλευκους» οι Καμαρά και Μάνος, θετικός και ο Κούτρης στην επιστροφή του στην αγωνιστική δράση μετά από σχεδόν τέσσερις μήνες και τον τραυματισμό του στο φινάλε του πρωταθλήματος.