«Βουίζει» η Τυνησία για Μεριά και Ολυμπιακό

Παρά το πρόσφατο ναυάγιο της μεταγραφής του στον Ολυμπιακό, η περίπτωση του Γιασίν Μεριά παραμένει στην επικαιρότητα με καθημερινά δημοσιεύματα στην Τυνησία που τον «ντύνουν» στα «ερυθρόλευκα».

Πριν από λίγες μέρες όλα έδειχναν ότι ο Τυνήσιος, Γιασίν Μεριά, θα γινόταν ο επόμενος ξένος στόπερ του Ολυμπιακού. Παρά τη συμφωνία των «ερυθρόλευκων» με την ομάδα του, τη Σφάξιεν, αλλά και το ταξίδι του παίκτη μέχρι την Ελλάδα φτάνοντας να περιμένει με το... στυλό στο χέρι για να υπογράψει, τελικά η μεταγραφή χάλασε.

Ο λόγος ήταν φυσικά οι ξαφνικές... τρελές απαιτήσεις των Τυνήσιων, οι οποίοι αποφάσισαν να ζητήσουν περισσότερα χρήματα από τον Ολυμπιακό, θεωρώντας πως το ενδιαφέρον για τον παίκτη από ομάδα του Κατάρ θα τους βοηθούσε να πετύχουν τον στόχο τους.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ. Ο παίκτης επέστρεψε στην Τυνησία, η μεταγραφή στο Κατάρ δεν προχώρησε ποτέ και τις ημέρες που ακολούθησαν το θέμα πλέον «παίζει» καθημερινά στον τοπικό Τύπο. Την Τετάρτη, γράφτηκε ότι η Σφάξιεν προσπαθεί να ρίξει γέφυρες και να πετύχει μια νέα συμφωνία με τον Ολυμπιακού αφού κατάλαβε ότι ο παίκτης θα της... έμενε στο ράφι. Το κατάλαβε μάλιστα ακόμη καλύτερα όταν ο 25χρονος αμυντικός δεν εμφανίστηκε ποτέ στην τελευταία προπόνηση, δείχνοντας έτσι ξεκάθαρα τις προθέσεις του για το μέλλον.

Τώρα, τουλάχιστον από όσα προκύπτουν από την Τυνησία, ο παίκτης φαίνεται πως πιέζει για τα καλά προκειμένου να επιστρέψει στην Ελλάδα αλλά αυτή τη φορά να βάλει την υπογραφή του σε συμβόλαιο με τους «ερυθρόλευκους». Νέο δημοσίευμα την Πέμπτη και συγκεκριμένα από την ιστοσελίδα kawarji.com, αναφέρει χαρακτηριστικά στον τίτλο του ρεπορτάζ της ότι «Ο Γιασίν Μεριά επιμένει ότι θέλει να πάει στον Ολυμπιακό», ενώ στο κείμενο που επικαλείται και αναφορές άλλων ΜΜΕ στη χώρα, αναφέρεται ότι «ο Μεριά ενδιαφέρεται ακόμη για την πρόταση του Ολυμπιακού και παρά την αρχική διακοπή των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις δύο ομάδες για τη μεταγραφή του, ο παίκτης δείχνει ξεκάθαρα ότι η προτίμησή του είναι να παίξει ποδόσφαιρο στην Ευρώπη».

Υπενθυμίζεται δε το ότι αρνήθηκε να μετακομίσει στο Κατάρ και την Αλ Ντουχαΐλ, την ομάδα που από φέτος θα έχει στον πάγκο της τον μέχρι πρότινος προπονητή του στην Εθνική Τυνησίας, Ναμπίλ Μααλούλ.