Αναμονή για χαφ

Εν αναμονή των επόμενων αποχωρήσεων από το ρόστερ αλλά και της έλευσης του βασικού αμυντικού χαφ για τη νέα σεζόν βρίσκεται ο Ολυμπιακός, με τον Γουίλιαν Αράο να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας του. Την ίδια ώρα στο Γκενκ, το απόγευμα της Πέμπτης το «μενού» είχε ξεκούραση.

Η απόκτηση του βασικού αμυντικού χαφ είναι η μεγαλύτερη προτεραιότητα του Ολυμπιακού για το νέο του ρόστερ και οι «ερυθρόλευκοι» εδώ και καιρό προσπαθούν να βρουν την καλύτερη δυνατή λύση για την ομάδα που επί της ουσίας στήνει από το μηδέν ο Πέδρο Μαρτίνς αυτό το καλοκαίρι. Όλο αυτόν τον καιρό, οι Πειραιώτες κινήθηκαν για αρκετούς παίκτες, όπως π.χ. ο Πρίσιτις και ο Κουντέ, ωστόσο για τον ένα ή τον άλλο λόγο δεν κατάφεραν να τους κάνει δικούς τους.

Πλέον όμως ο χρόνος πιέζει αφού σε περίπου τρεις εβδομάδες ξεκινούν οι επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις. Παρότι φαινομενικά επικρατεί... ησυχία, στην πραγματικότητα ο Ολυμπιακός εξετάζει ταυτόχρονα ουκ ολίγες περιπτώσεις παικτών, τόσο από αυτούς που έχουν προταθεί όσο και από αυτούς που έχει υποδείξει ο Πορτογάλος τεχνικός.

Και το όνομα που αυτές τις μέρες βρίσκεται στην κορυφή της «ερυθρόλευκης» λίστας δεν είναι άλλο από του 26χρονου Βραζιλιάνου, Γουίλιαν Αράο, για τον οποίο ο Μαρτίνς από την πρώτη στιγμή έχει τονίσει ότι είναι ιδανικός για τον ρόλο που τον θέλει. Τις τελευταίες ώρες στη Βραζιλία μάλιστα υπάρχει αρκετή κινητικότητα στην περίπτωσή του. Η Φλαμένγκο έχει πει ήδη «όχι» σε καλές προτάσεις, όμως το γεγονός ότι ο παίκτης δεν έχει πλέον τον χρόνο συμμετοχής που είχε (σ.σ. δεν έπαιξε καν στο τελευταίο ντέρμπι με την Σάο Πάολο) δείχνει ότι πιθανώς να ετοιμάζεται για άλλες πολιτείες.

Οι «ερυθρόλευκοι» κάνουν ότι μπορούν για να φτάσουν σε συμφωνία με τους Βραζιλιάνους και τα ΜΜΕ στη χώρα του καφέ τονίζουν ότι πλέον αυτό είναι περισσότερο πιθανό από ότι ήταν πριν από λίγες μέρες, αφού είναι κάτι που θέλει και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής. Άλλωστε, σύμμαχος στην υπόθεση για τον Ολυμπιακό ίσως είναι ο... Βάντις Οτζίτζα Οφόε. Ο Βέλγος δεν είναι διατεθειμένος να κάνει τη ζωή των «ερυθρόλευκων» εύκολη, όμως γνωρίζει ότι αργά ή γρήγορα θα πρέπει και αυτός να βρει μια ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του. Η Γάνδη είναι ένας πιθανός προορισμός και αν η πρότασή της δεν είναι... της πλάκας, τότε ο Ολυμπιακός θα πει το «ναι» ώστε να βάλει γρήγορα στα ταμεία του χρήματα, να ξεφορτωθεί παράλληλα το βαρύ συμβόλαιο του πρώην χαφ της Λέγκια και να «τρέξει» έτσι πιο εύκολα τις διαπραγματεύσεις με τη Φλαμένγκο για τον Αράο.

Στιγμές χαλάρωσης το απόγευμα

Την ίδια ώρα με τις επαφές της διοίκησης για τα επόμενα κομμάτια του παζλ στο νέο ρόστερ, οι παίκτες του Ολυμπιακού που προετοιμάζονται για τη νέα σεζόν στο Βέλγιο, είχαν την ευκαιρία να ξεκουραστούν για λίγες ώρες το απόγευμα της Πέμπτης. Ο Πέδρο Μαρτίνς τους άφησε ελεύθερους μετά τις συνεχείς διπλές προπονήσεις αλλά και το φιλικό της Τετάρτης με τη Σιντ Τρούιντεν και οι «ερυθρόλευκοι»... διασκορπίστηκαν στην περιοχή του Γκενκ κάνοντας τις βόλτες τους και περνώντας λίγες ώρες μακριά από το γήπεδο.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο στις 16:00 είναι προγραμματισμένο το επόμενο φιλικό του Ολυμπιακού, με αντίπαλο την ομάδα που τον φιλοξενεί στο Βέλγιο, τη Γκενκ.