Η μεγάλη ώρα του ΠΑΟΚ πριν την Βασιλεία

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα ξέρει το μεσημέρι της Δευτέρας (13:00 Νιόν) τον αντίπαλό του σε περίπτωση πρόκρισης στον τρίτο προκριματικό αλλά και αυτόν σε περίπτωση αποκλεισμού!

Η πιο μεγάλη ώρα του ΠΑΟΚ (μέχρι την επόμενη) είναι το βράδυ της Τρίτης. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα φιλοξενήσει την Βασιλεία για το πρώτο παιχνίδι του δεύτερου προκριματικού γύρου του Champions League. Ενα ματς που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την φετινή του ευρωπαϊκή πορεία. Μία ευρωπαϊκή πορεία που θέλει να φτιάξει μετά το περσινό φιάσκο από την Εστερσουντ.

Πριν από τα ματς με την Βασιλεία ωστόσο ο ΠΑΟΚ θα γνωρίζει και το... μέλλον του. Και σε περίπτωση που προκριθεί και σε περίπτωση που αποκλειστεί! Κι αυτό γιατί το μεσημέρι της Δευτέρας θα γίνει η κλήρωση και για τρίτο προκριματικό του Champions League αλλά και για το Europa League.

Αρχικά ο ΠΑΟΚ θα μάθει τον αντίπαλό του σε περίπτωση που προκριθεί της Βασιλείας. Στις 13:00 θα γίνει η κλήρωση του Champions League με τον ΠΑΟΚ να βρίσκεται στους ισχυρούς μιας και είναι ζευγάρι με τους ισχυρούς.

Τα δύο γκρουπ στο μονοπάτι των μη πρωταθλητών θα έχουν ως εξής:
ΙΣΧΥΡΟΙ
Μπενφίκα
Βασιλεία/ΠΑΟΚ
Ντιναμό Κιέβου
Αγιαξ/Στουρμ Γκρατς
ΑΝΙΣΧΥΡΟΙ
Φενέρμπαχτσε
Σπαρτάκ Μόσχας
Σταντάρ Λιέγης
Σλάβια Πράγας

Εύκολα καταλαβαίνει κανείς πως ο ΠΑΟΚ θα ήθελε να ξέρει πως εάν προκριθεί από την Βασιλεία θα αντιμετωπίσει μία εκ των Σταντάρ ή Σλάβια και όχι την Φενέρ ή την Σπαρτάκ! Ταυτόχρονα πιθανή πρόκριση του ΠΑΟΚ επί της Βασιλείας σημαίνει κι αυτόματη είσοδο στους ομίλους του Europa League εάν αποκλειστεί στον τρίτο προκριματικό γύρο.

ΤΟ EUROPA LEAGUE
Φυσικά υπάρχει και το ενδεχόμενο αποκλεισμού για τον ΠΑΟΚ. Και γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο θα βρεθεί και στην κλήρωση του Europa League η οποία θα γίνει στις 15:00. Και σε αυτήν ο ΠΑΟΚ θα είναι στους ισχυρούς αλλά εδώ δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι υποψήφιοι αντίπαλοι μιας και το πιο πιθανό είναι να κληρωθεί με ζευγάρι από το δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League.