Τις πρωτοβουλίες που θα πάρουν οι παίκτες της ΑΕΚ για τους πυρόπληκτους, «αποκάλυψε» ο Αϊντάρεβιτς.
Άλλωστε τους έχει επηρεάσει όλους και μάλιστα πολύ, όπως ήδη έχετε διαβάσει στο Sport24. Και μάλιστα οι παίκτες της ΑΕΚ έχουν ήδη δρομολογήσει τις δράσεις τους, προκειμένου να στηρίξουν εμπράκτως τους πυρόπληκτους.
Αυτές τις πιθανές πρωτοβουλίες των «κιτρινόμαυρων», αποκάλυψε ο Αστρίτ Αϊντάρεβιτς, μιλώντας στο σουηδικό na.se: "Στην ομάδα μας θα δώσουμε αίμα και θα συγκεντρώσουμε χρήματα για τα θύματα. Βοηθάμε όλους. Η βοήθεια είναι διαθέσιμη και εμείς θα βεβαιωθούμε ότι θα την αποδεχθούν" τόνισε ο μέσος της ΑΕΚ.
Την πρωτοβουλία των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ, για να συγκεντρώσουν χρήματα και να δώσουν αίμαι, επιβεβαίωσε και ο Αντρέ Σιμόες, μιλώντας στο πορτογαλικό tsf.pt:
«Είχαμε ένα φιλικό προετοιμασίας στη Θεσσαλονίκη, το οποίο ακυρώθηκε. Οι παίκτες αποφάσισαν ότι δεν υπήρχαν οι συνθήκες για να γίνει, με όσα συμβαίνουν στη χώρα. Αποφασίσαμε να συγκεντρώσουμε χρήματα και να δώσουμε αίμα για να βοηθήσουμε τον κόσμο. Τη Δευτέρα όταν ξυπνήσαμε ο ουρανός ήταν ήδη πορτοκαλί. Ήδη εκείνη τη στιγμή υπήρχε πολύ γκρι στον αέρα. Μένω 30 ή 40 χιλιόμετρα μακριά από τη φωτιά και ακόμη δεν μπορώ να ανοίξω τα παράθυρα. Υπάρχει ακόμη πολύ στάχτη στην ατμόσφαιρα.
Όταν καταλάβαμε τι γίνεται, πήγαμε στο προπονητικό κέντρο, που είναι περίπου 10-15 χιλιόμετρα μακριά από τη φωτιά. Μπορούσαμε να δούμε τη φωτιά από εκεί. Εκείνη τη μέρα δεν προπονηθήκαμε έξω επειδή υπήρχε πολύς καπνός στην ατμόσφαιρα και πολύς αέρας. Αυτό που ξεκίνησε ως μια φωτιά σε δάσος, έβλεπες ότι πολύ γρήγορα έγινε μια λωρίδα φωτιάς που φτάνει τη θάλασσα. Ο αέρας ήταν πολύ δυνατός, εξάπλωσε τη φωτιά πολύ γρήγορα και σταμάτησε μόνο στη θάλασσα, επειδή ασφαλώς ήταν το μόνο μέρος που μπορούσε να σταματήσει».