ΠΑΟΚ ο τρομερός!

Ο «δικέφαλος» καρδιοχτύπησε, έχασε ευκαιρίες αλλά άντεξε στη Μόσχα (0-0) και πήρε την τεράστια πρόκριση για τα πλέι οφ του Champions League απέναντι στη Σπαρτάκ!

Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να αφήνει άφωνη την Ευρώπη και μένει ολοζώντανος στο δρόμο προς τ’ αστέρια! Η πρόκριση στα πλέι οφ ήρθε με… ανορθώδοξο τρόπο (0-0) για την ομάδα του Λουτσέσκου, που όμως έμεινε όρθια μέσα στη Μόσχα.

Με Βιεϊρίνια και Ελ Καντουρί ο ΠΑΟΚ

Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ δεν έκρυβε κάποιου είδους έκπληξη από την στιγμή που και ο Αντρέ Βιεϊρίνια ήταν διαθέσιμος και η επιλογή της μετακίνησης του Κρέσπο δίπλα στο Βαρέλα ήταν «ανοικτή» για τον Ραζβάν Λουτσέσκου, που εμπιστεύεται τον βασικό κορμό της ομάδας χωρίς μεγάλες αλλαγές.

Μια από τις αλλαγές είναι η μονιμοποίηση του Ομάρ Ελ Καντουρί στο αριστερό άκρο της επίθεσης, με τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ να κρίνεται ανέτοιμος σε σχέση με τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές και να μένει εκτός 18αδας μαζί με Μαλεζά και Γλύκο.

Στο 8’ ο ΠΑΟΚ έβγαλε την πρώτη φάση, αφού  νωρίτερα οι ποδοσφαιριστές του άλλαξαν 16 πάσες. Ο Πέλκας έκανε το γύρισμα μέσα στη μικρή περιοχή, ωστόσο ο Πρίγιοβιτς ήταν ένα βήμα πίσω από την μπάλα, που πέρασε παράλληλα με την εστία της Σπαρτάκ. Ο Σέρβος απείλησε και στο 10’ με σουτ, αλλά ο Μαξιμένκο με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε την μπάλα.

Σωστά στημένος και τακτικά ο ΠΑΟΚ

Οι «ασπρόμαυροι» ήθελαν να βγάλουν εκτός παιχνιδιού τον Κουίνσι Πρόμες, με την Σπαρτάκ να πηγαίνει πολλές φορές από την πλευρά των Βιεϊρίνια και Ελ Καντουρί, στην προσπάθεια της να φτάσει στην εστία του Πασχαλάκη. Ότι καλό έκανε η ρωσική ομάδα ξεκινούσε από τα πόδια του Ζομπνίν, ο μόνος που δημιουργούσε ανισορροπία στον ΠΑΟΚ.

Ο Πέλκας στο 18’ βιάστηκε να κάνει την τελική πάσα που θα έβγαζε μόνο τον Πρίγιοβιτς με τον Μαξιμένκο, σε μια στιγμή που οι παίκτες του Λουτσέσκου επιχείρησαν να χτυπήσουν στην κόντρα.

Το δοκάρι γλίτωσε τον ΠΑΟΚ στο 26ο λεπτό, μετά από μια στημένη φάση-δώρο του Μάτος και την κεφαλιά του Κάνιας που παραλίγο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Δύο λεπτά αργότερα ήρθε η απάντηση από τον Πέλκα, που έκανε ένα πολύ κακό τελείωμα από πολύ καλή θέση μέσα στην άμυνα της Σπαρτάκ.

Με δέκα η Σπαρτάκ

Ο Λουτσέσκου είδε ότι το κεντρικό δίδυμο της Σπαρτάκ είναι αργό, γι’ αυτό και στο 30’ δοκίμασε να φέρει τον ταχύτατο Πέλκα ως φορ, ο Πρίγιοβιτς έγινε εξτρέμ και ο Ελ Καντουρί δεκάρι. Όλα αυτά κράτησαν λίγο και κυρίως δεν είχαν καμία επίδραση στο ματς, όσο το γεγονός ότι η Σπαρτάκ έμεινε με δέκα παίκτες.

Τα πράγματα έγιναν καλύτερα δύο λεπτά αργότερα, μετά την αποβολή του Λουίς Αντριάνο για χτύπημα εκτός φάσης πάνω στον  Κρέσπο. Η ενέργεια δεν πέρασε απαρατήρητη από τον β’ βοηθό και τον τέταρτο διαιτητή, που ουσιαστικά αυτοί απέβαλλαν τον Βραζιλιάνο επιθετικό.

Στο 37’ ο Πρίγιοβιτς έχασε την τεράστια ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Από το ένα μέτρο αστόχησε μετά από την  κεφαλιά του Μαουρίσιο. Συμβαίνουν και αυτά…  

Το β’ μέρος ξεκίνησε με τον Λουτσέσκου να βγάζει τον Ελ Καντουρί, καθώς είχε κάρτα και δεν ήταν ήρεμος, πέρασε τον Ουάρντα, με τον ΠΑΟΚ να πιέζει και να ζητάει πέναλτι στο γύρισμα του Λημνιού και σε χέρι του Ζίγκια. Ο Μπουκέ έδωσε συνέχεια στο ματς θεωρώντας ακούσιο το χέρι του κεντρικού αμυντικού της Σπαρτάκ.

Τριπλή ευκαιρία του ΠΑΟΚ!

Στο 54’ τριπλή μεγάλη ευκαιρία για το «Δικέφαλο». Αρχικά ο Πέλκας (ξανά) δεν έκανε καλό τελείωμα από πλεονεκτική θέση. Ακολούθησαν δύο σουτ του Ουάρντα, που δεν βρήκαν το στόχο τους!

Απ’ το πουθενά το γήπεδο «ξύπνησε» και ο κόσμος της Σπαρτάκ μπήκε στην εξίσωση του ματς, με τους «ασπρόμαυρους» να μην μπορούν να κρατήσουν την μπάλα και να υποπίπτουν σε απανωτά λάθη. Με κάποιο τρόπο οι παίκτες του ΠΑΟΚ έπρεπε να ηρεμήσουν και το έκαναν προς στιγμή με την εξαιρετική ενέργεια και το σουτ του Ουάρντα στο 60’.

Το πρόβλημα για τον ΠΑΟΚ λεγόταν «Ζε Λουίς», που έδωσε ενέργεια με την είσοδο του στο παιχνίδι, ενώ ο Πέλκας στο 65’ άγγιξε το γκολ, με την βολίδα που έδιωξε ο Μαξιμένκο, όπως και τρία λεπτά μετά με το ωραίο πλασέ του Ελληνα διεθνή μεσοεπιθετικού.

Η Σπαρτάκ απείλησε και αυτή με το πλασέ του Ζομπνίν (71’), αλλά η αστοχία του ΠΑΟΚ ήταν αυτή που κρατούσε τη ρωσική ομάδα μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης. Η χαμένη ισορροπία του «Δικεφάλου» στη μεσαία γραμμή, έφτανε για να δώσει χώρους στους Ρώσους, που έψαχναν με κάθε τρόπο το γκολ.

Σπαρτάκ Μόσχας (Καρέρα): Μαξιμένκο, Εσένκο, Ζιγκό, Ζίγκια, Κομπάροφ (76’ Μελχαρέχο), Γκλουσακόφ, Φερνάντο (62’ Σαμέντόφ), Ζόμπνιν, Τασάεφ (46’ Ζε Λουίς), Λουίς Αντριάνο, Πρόμες.

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βαρέλα, Κρέσπο, Μάτος, Βιεϊρίνια (64’ Χατσερίντι), Μαουρίσιο, Κάνιας, Λημνιός, Ελ Καντουρί (46’Ουάρντα), Πέλκας (79’ Σάχοφ), Πρίγιοβιτς.