Με το βλέμμα ήδη στα playoff…

Μια εβδομάδα μετά το θριαμβευτικό 4-0 στο Φάληρο, ο Ολυμπιακός επισκέπτεται την Ελβετία για τον επαναληπτικό απέναντι στη Λουκέρνη (20:30), ώστε να «σφραγίσει» την πρόκριση, ενώ παράλληλα θα μαθαίνει ποια εκ των Μπέρνλι και Μπασάκσεχίρ θα βρει στην τελευταία «πίστα» πριν τους ομίλους του Europa League.

Μια νέα ομάδα πάντα βρίσκει δυσκολίες στο πρώτο διάστημα, όπου ένας νέος μάλιστα  προπονητής προσπαθεί να εμφυσήσει τις ιδέες και το στυλ παιχνιδιού του. Όλα αυτά τουλάχιστον στη θεωρία, γιατί στην πράξη ο Ολυμπιακός έκανε όσα έπρεπε και… παραπάνω, στο πρώτο «τεστ» της φετινής σεζόν.

Ο Πέδρο Μαρτίνς προετοίμασε άριστα την ομάδα του, οι νέοι άφησαν εξαιρετικές εντυπώσεις κι οι κατά μεγάλο ποσοστό αλλαγμένοι από πέρυσι «ερυθρόλευκοι» ισοπέδωσαν τη Λουκέρνη (4-0), που αποδείχθηκε βέβαια εμφανώς κατώτερη των περιστάσεων.

Απόψε (16/8, 20:30, CosmoteSport 1HD), οι Πειραιώτες έχουν ως καθήκον τα προφανή, δηλαδή να επιβεβαιώσουν πως βρίσκονται σε καλή κατάσταση νωρίς στη σεζόν και να εξασφαλίσουν την πρόκριση στην επόμενη φάση. Ιδανικά κι εντελώς εντός των δυνατοτήτων τους είναι να το κάνουν «ζευγαρώνοντας» τις νίκες τους, στην «κούρσα» των ελληνικών ομάδων να σταθούν αξιοπρεπώς στη βαθμολογία της UEFA.

Αυτό είπε και ο Πορτογάλος προπονητής στη Συνέντευξη Τύπου, την προηγούμενη της ρεβάνς της Ελβετίας, στέλνοντας το «μήνυμά» του: «Όλοι οι παίκτες έχουν στο μυαλό τους να κερδίσουν μία θέση στην ομάδα. Αυτό αποτελεί και μόνο κίνητρο. Δεύτερον, όποιος παίζει στον Ολυμπιακό όλοι πρέπει να παίζουν για τη νίκη. Τρίτον όσοι ενδιαφέρονται για την καριέρα τους πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι σε όλα τα παιχνίδια, ανεξαρτήτως διοργάνωσης και ανεξαρτήτως ενδιαφέροντος. Γι' αυτούς τους τρεις λόγους πρέπει να παίξουμε για τη νίκη σε αυτό το παιχνίδι». Κοινώς, η διαφορά κλάσης που φάνηκε να υπάρχει ανάμεσα στις δυο ομάδες στον πρώτο αγώνα είναι κάτι δείχνει πως οι «ερυθρόλευκοι» θα επιδιώξουν να κερδίσουν.

Σε αυτό συνηγορεί και η πρόθεση του Μαρτίνς να χρησιμοποιήσει τους ίδιους 11 με αυτούς του «Γ. Καραϊσκάκης», που είναι βασικοί στα πλάνα του. Έτσι, Γιαννιώτης, Ομάρ, Μιράντα, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Χριστοδουλόπουλος, Φορτούνης, Ποντένσε και Γκερέρο θα απαρτίζουνμ όπως όλα δείχνουν, την αρχική σύνθεση του Ολυμπιακού στη «Swissporarena».

Κατά τα λοιπά, στόχος είναι να κυλήσει το παιχνίδι ομαλά, ώστε να πάρουν αρκετό χρόνο συμμετοχής, ο Βασίλης Τοροσίδης, που πραγματοποίησε για λίγα λεπτά την επιστροφή του στον Ολυμπιακό στο πρώτο παιχνίδι, καθώς και ο Γιασίν Μεριά που δεν έχει παίξει ακόμα με τη νέα του ομάδα.

Από την πλευρά της, η Λουκέρνη δεν έχει τίποτα να χάσει, αλλά ούτε και να… ελπίζει στη ρεβάνς, όπου θα ψάξει ένα «θαύμα». Ρεαλιστικά πάντως οι Ελβετοί δεν δείχνουν να πιστεύουν σε κάτι, γι’ αυτό κι ενδεχομένως προστατευτούν οι τραυματίες Τσίρκοβιτς, Ντα Κόστα, Τζούριτς, Κνέζεβιτς, Λούστενμπέργκερ, που βέβαια δεν αγωνίστηκαν ούτε στην Ελλάδα.

Λίγο μετά το τέλος του αγώνα, ο Ολυμπιακός θα μάθει και τον αντίπαλό του στα playoff του Europa League, με τη Μπέρνλι να υποδέχεται τη Μπασάκσεχίρ στο Ταρφ Μουρ (21:45), στον επαναληπτικό του 0-0 της Τουρκίας.