Ο Ολυμπιακός παρουσιάζει την έδρα της Λουκέρνης (φώτος)

Ο Ολυμπιακός δίνει σε λίγες ώρες κόντρα στη Λουκέρνη τη ρεβάνς του 4-0 του Καραϊσκάκη ώστε να σφραγίσει την πρόκριση στα πλέι-οφ του Europa League και οι «ερυθρόλευκοι» παρουσίασαν την έδρα της ελβετικής ομάδας.

Αναλυτικά, η παρουσίαση της έδρας της Λουκέρνης όπως αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

«Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει απόψε (16/8, 20:30, Cosmote Sport 1 HD), τη Λουκέρνη στο Swissporarena, στο πλαίσιο του Γ’ Προκριματικού γύρου του UEFA Europa League, έχοντας ως μόνο στόχο την πρόκριση στην επόμενη φάση, έπειτα από τη νίκη με 4-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Πάμε, όμως, να μάθουμε μερικές πληροφορίες για την έδρα της Λουκέρνης.

Το Swissporarena χτίστηκε στην ίδια ακριβώς τοποθεσία όπου βρισκόταν η παλιά έδρα της ομάδας, το Allmend Stadion. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 2009 και ολοκληρώθηκε σχεδόν δύο χρόνια αργότερα. Το υπερσύγχρονο γήπεδο στοίχισε περίπου 80 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα, ενώ άνοιξε τις πόρτες του στις 3 Σεπτεμβρίου του 2011, στο φιλικό ματς με αντίπαλο την Hamburger SV.

Η έδρα της αντιπάλου μας, βρίσκεται περίπου 2 χιλιόμετρα νοτιότερα του κέντρου της πόλης.

Το γήπεδο πήρε το όνομά του από την εταιρία Swisspor που είναι εκ των κορυφαίων στην Ελβετία, σε κατασκευές και μονώσεις κτηρίων, ενώ οι αρχιτέκτονες που ανέλαβαν την περάτωση του έργου ήταν οι Daniel Marques και Iwan Bühler.

Ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου είναι 105 x 68 μέτρα, ενώ οι διαστάσεις ολόκληρου του γηπέδου είναι 120 x 80. Η απόσταση των κερκίδων στα πέταλα είναι στα 7,5 μέτρα από τον αγωνιστικό χώρο, ενώ οι πλαϊνές κερκίδες έχουν απόσταση 6 μέτρα. Επιπλέον, υπάρχουν δύο LED οθόνες 40 τετραγωνικών μέτρων, 112 κάμερες που παρακολουθούν τις κερκίδες, 900 ηχεία, σύγχρονο σύστημα προβολέων, 15 τουρνικέ, 120 τετραγωνικών μέτρων μπουτίκ, 10 καντίνες, 97 γυναικείες και 67 ανδρικές τουαλέτες, 118 ουρητήρια, 112 τετραγωνικών μέτρων μεικτή ζώνη, 275 τετραγωνικά μέτρα χώρο για τα ΜΜΕ, 2 αίθουσες προθέρμανσης 100 τετραγωνικών μέτρων η καθεμιά – γυμναστήρια.

Η χωρητικότητα του γηπέδου είναι 17.000 θέσεων, ενώ υπάρχουν 32 θέσεις για αναπηρικά αμαξίδια, 864 θέσεις VIP και 70 θέσεις για τα ΜΜΕ.

Το Swissporarena είναι εύκολα προσβάσιμο με τα ΜΜΜ. Πιο συγκεκριμένα, για να πάει κανείς στο γήπεδο μπορεί να χρησιμοποιήσει τις γραμμές S4 και S5 του προαστιακού από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό, σε μόλις 3 λεπτά, με τα δρομολόγια να είναι κάθε 15 λεπτά.

Επιπλέον, εύκολα μπορεί να μετακινηθεί κάποιος και με τα λεωφορεία και να φτάσει στο γήπεδο μέσα σε 20 λεπτά αν επιβιβαστεί από τη στάση Allmend / Messe και αποβιβαστεί στην στάση K, με κατεύθυνση το Ennethorw, ενώ πρέπει να τονιστεί πως για τους αγώνες της Λουκέρνης υπάρχουν ειδικά πούλμαν που ξεκινούν από την στάση Ζ στο Schifflände.

Τέλος, οι οπαδοί μπορούν να φτάσουν στο Swissporarena με ποδήλατο».