Τριπλό ευρωπαϊκό ρεκόρ σε δύο αγώνες για τον Λάζαρο!

Με τα τέσσερα τέρματα που σημείωσε στους αγώνες του Ολυμπιακού με την Λουκέρνη, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος «έσπασε» δύο προσωπικά ευρωπαϊκά ρεκόρ του.

Για πρώτη φορά στην πολύχρονη καριέρα του, ο πολύπειρος μεσοεπιθετικός από την Θεσσαλονίκη σκοράρει τέσσερις φορές σε αναμετρήσεις για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μέσα στην ίδια σεζόν. Παράλληλα, η επίδοση των τεσσάρων γκολ για λογαριασμό του Ολυμπιακού ξεπερνάει με το... καλημέρα τα τρία τέρματα που είχε πετύχει στην Ευρώπη με τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ στο παρελθόν, ενώ «μετράει» και ένα με τον ΠΑΟΚ το 2005.

Ο 31χρονος πλέον διεθνής σκόραρε για πρώτη φορά στα Κύπελλα Ευρώπης στο πλαίσιο του Κυπέλλου UEFA τον Δεκέμβριο του 2005, λίγες ημέρες πριν κλείσει τα 19, στην επιβλητική αν και αδιάφορη βαθμολογικά νίκη του ΠΑΟΚ επί της Ρεν (5-1) στην Τούμπα. Στα 4.5 χρόνια που πέρασε στον Παναθηναϊκό, θα έχει να θυμάται ασφαλώς το κρίσιμο γκολ που βοήθησε την ομάδα του Νίκου Νιόπλια να επικρατήσει της Ρόμα με 3-2 στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας για την ίδια διοργάνωση τον Φεβρουάριο του 2010, στην πρώτη του επαφή με την μπάλα μετά την είσοδό του στο παιχνίδι, και τα δύο τέρματα για την άνετη πρόκριση με ισάριθμες νίκες επί της Μαδέργουελ στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ το καλοκαίρι του 2012.

Η πιο «γεμάτη» σε γκολ σεζόν του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου στην Ευρώπη μέχρι τη φετινή ήταν η περυσινή, όταν με τη φανέλα της ΑΕΚ σκόραρε από το σημείο του πέναλτι στο 3-0 επί της Κλαμπ Μπριζ τον Αύγουστο, για την επιστροφή του συλλόγου στους ομίλους του Europa League έπειτα από έξι χρόνια, και στους δύο αγώνες της φάσης των ομίλων με την Ριέκα (2-1 στην Κροατία, 2-2 στο ΟΑΚΑ), επίδοση την οποία έχει ήδη ξεπεράσει φέτος έστω και αν τα τέσσερα τέρματά του σημειώθηκαν επί της αδύναμης Λουκέρνης και δεν μπορούν να μπουν στην ίδια ζυγαριά με εκείνα απέναντι στην Ρόμα ή την Ριέκα.

Σχεδόν δεν χρειάζεται να αναφερθεί επίσης ότι ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ευρωπαϊκή Ιστορία του Ολυμπιακού ο οποίος σκοράρει δις στις δύο πρώτες συμμετοχές του με την ερυθρόλευκη φανέλα, σε ένα αναμφίβολα εντυπωσιακό ξεκίνημα στην καριέρα του στο Λιμάνι, ενώ είναι πλέον ένας από τους λίγους Έλληνες διεθνείς που «μετράνε» διψήφιο αριθμό τερμάτων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, στις οποίες έχει αγωνιστεί μόνο με ομάδες της πατρίδας του (37 ματς και... συνεχίζει).