Marko Scepovic: "Φαβορί η ΑΕΚ, θέλω γκολ..."

Ο Μάρκο Σκέποβιτς πέρασε και δεν ακούμπησε στον Ολυμπιακό, αλλά με τη φανέλα της Βιντεότον κάνει... παπάδες! Ο Σέρβος μίλησε στο gazzetta.gr για τα αστέρατα ραντεβού με την ΑΕΚ, το... γκολ στο ΟΑΚΑ, αλλά και τη δεύτερη ευκαιρία που δεν πήρε στον Πειραιά. 

Η Βιντεότον εμπόδιο στον δρόμο της ΑΕΚ για τ' αστέρια και οι Ούγγροι ονειρεύονται! Πρωτεργάτης της επιτυχίας ο κόουτς, Μάρκο Νίκολιτς και βασικό του εργαλείο, ένας παλιός μας γνώριμος, ο Μάρκο Σκέποβιτς.

Η ταλεντάρα της Παρτιζάν φόρεσε τα ερυθρόλευκα, αλλά ποτέ δεν έπεισε πως μπορεί να κάνει τη διαφορά! Αντίθετα, στην Ουγγαρία κάνει μεγάλες εμφανίσεις με 35 γκολ, 18 ασίστ και τον τίτλο του κορυφαίου της Βίντι!

Ο 27χρονος Σέρβος ονειρεύεται γκολ στο... ΟΑΚΑ, πρόκριση στο Champions League, ενώ θα ήθελε να είχε πάρει λίγο χρόνο περισσότερο με τον Ολυμπιακό! Ο Σκέποβιτς μιλά στο gazzetta.gr για τα κορυφαία ραντεβού στην καριέρα του!

Περίμενες πως θα βρεις την ΑΕΚ στον δρόμο σου;
Να πω την αλήθεια, πίστευα πως η Σέλτικ θα πάρει την πρόκριση. Προτιμώ την ΑΕΚ, αν και εκ του αποτελέσματος έδειξε πως ήταν πιο έτοιμη, πιο αποφασισμένη από τους Σκωτσέζους. Κατάφερε να αντέξει την πίεση κι εντός έδρας έδειξε πόσο δυνατή είναι. 

Πιστεύω και στην ΑΕΚ ήθελαν περισσότερο την Βιντεότον από τη Μάλμε...
Ελπίζω να τους διαψεύσουμε, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε την υπέρβαση!

Εχετε φτάσει στο στόχο σας;
Ναι και με το παραπάνω. Θέλαμε να παίξουμε στους ομίλους του Europa League και τα καταφέραμε. Ομως, έπειτα από τόσο καλές εμφανίσεις και αρκετά εμπόδια είμαστε ένα βήμα από τ' αστέρια, οπότε θέλουμε τη διάκριση. Θα είναι κάτι μαγικό και μπορώ να πω πως αρχίζουμε και κάνουμε μαγικά πράγματα. 

Γιατί ήθελες την ΑΕΚ περισσότερο; 
Ισως γιατί ξέρω την αντίπαλό μας, γνωρίζω αρκετά για την ΑΕΚ. Η Σέλτικ ήταν κάτι άγνωστο για μένα. Ηθελα να επιστρέψω πολύ στην Ελλάδα, την αισθάνομαι δεύτερο σπίτι μου και είμαι χαρούμενος που θα συμβεί. Αλήθεια, είναι μεγάλος σύλλογος, αλλά η απουσία από τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις τα τελευταία χρόνια ίσως να είναι ο παράγοντας που οι διαφορές των δυο ομάδων δεν είναι τόσο μεγάλες. Βέβαια, κόντρα στην Σέλτικ ήταν εξαιρετική και ειδικά στην Αθήνα παρουσιάζεται πειθαρχημένη, αλλά και παθιασμένη. Ο κόσμος της τη βοήθησε αρκετά και θα το κάνει και στο επόμενο εντός έδρας παιχνίδι. 

Δίνεις στην ΑΕΚ τον τίτλο του φαβορί;
Φυσικά. Η ΑΕΚ είναι φαβορί, μια ομάδα με μεγαλύτερο μπάτζετ, εξαιρετικούς παίκτες, αλλά οι ισορροπίες είναι λεπτές και μεις θα είμαστε εκεί για να ανατρέψουμε τα προγνωστικά. Παλέψαμε αρκετά μέχρι τώρα, θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. 

Πως αισθάνεσαι που θα παίξεις απέναντι της ξανά;
Είμαι χαρούμενος που γυρίζω πίσω στην Ελλάδα. Θα φροντίσω όμως να την πληγώσω, θέλω να σκοράρω στο Ολυμπιακό Στάδιο, δεν το είχα κάνει με τον Ολυμπιακό. Ονειρεύομαι το Champions League και θα ήταν το τέλειο να το ζήσω. Ναι, θέλω να σκοράρω κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά πολύ περισσότερρο να δω την ομάδα μου να γράφει ιστορία.  

Είσαι στην καλύτερη φάση της καριέρας σου;
Αισθάνομαι εξαιρετικά στην Ουγγαρία, έχω βρει μια ομάδα που με εκφράζει απόλυτα, οι συνθήκες είναι ιδανικές και μου βγαίνει στο γήπεδο. Θα είναι όμως εντυπωσιακό αν μετά τον τίτλο, καταφέρω να παίξω με την Βιντεότον στο Champions League. 

Eχετε κοινά με την ΑΕΚ;

Πιστεύω πως το στυλ μας ταιριάζει, είμαστε αμυντικές ομάδες, δεν ρισκάρουμε επιθετικά. Επιστρέψαμε στους τίτλους έπειτα από χρόνια, ενώ υπάρχει τεράστια δίψα για τους ομίλους. 

Ο Νίκολιτς ονειρεύεται το Champions League και τονίζει πως η Βιντεότον μοιάζει στην... Ατλέτικο!
Εχουμε κάποια κοινά... Μας αρέσει να παίζουμε σωστά ανασταλτικά, είμαστε πειθαρχημένοι, αλλά και ομάδα του προπονητή μας. Οπως και ότι ο Νίκολιτς είναι τεράστιο κεφάλαιο για την Βιντεότον, όπως και ο Σιμεόνε για τους Μαδριλένους.

Εχεις αποχωρήσει από την Ελλάδα και κάνεις μια μεγάλη καριέρα. Σου έχει μείνει πικρία; Ηθελες μια δεύτερη ευκαιρία;
Οπως εξελίχθηκε η καριέρα μου, μόνο δικαιωμένος αισθάνομαι. Πέρασα ωραίες στιγμές στον Ολυμπιακό και ήταν τιμή μου που φόρεσα τα ερυθρόλευκα. Είναι αλήθεια πως δεν είχα το παραμικρό παράπονο από τον κόσμο, τη διοίκηση, θα μπορούσα όμως να παίξω περισσότερο στην Ελλάδα. Το πίστευα, αλλά δεν πήρα την ευκαιρία που ήθελα από την τεχνική ηγεσία. Με πείραξε, άξιζα κάτι περισσότερο, αλλά δεν μπορώ να κρατήσω κακία. Θα μπορούσα να είχα μείνει στον Πειραιά... Επαιξα σε μια τεράστια ομάδα και πήρα αρκετά εφόδια...