Σιμόες: «Χαίρομαι για τον ΠΑΟΚ, δυσκολότερος αντίπαλος από την Φενέρ»

Ως ένα δείγμα βελτίωσης του επιπέδου του ελληνικού ποδοσφαίρου χαρακτήρισε την παρουσία των ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Champions League o Αντρέ Σιμόες, με τον άσο της Ένωσης να τονίζει ότι χάρηκε με το αποτέλεσμα των «ασπρόμαυρων» σε βάρος της Σπαρτάκ.

Ο αρχηγός των πρωταθλητών Ελλάδος μίλησε στην εφημερίδα «Record» με αφορμή τις αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ με την Μπενφίκα, χαρακτήρισε τους Πορτογάλους φαβορί λόγω εμπειρίας, ενώ σχετικά με τους αγώνες της ΑΕΚ κόντρα στην Βίντι επεσήμανε ότι δεν υπάρχει γυρισμός.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Σιμόες:

«O ΠΑΟΚ μπορεί να μην έχει τόσα 'μεγάλα' ονόματα όπως η Φενέρμπαχτσε αλλά ως ομάδα είναι ανώτερη γιατί δουλεύει καλύτερα σαν σύνολο..

Χαίρομαι που ο ΠΑΟΚ απέκλεισε τη Σπαρτάκ Μόσχας, γιατί είναι καλό σημάδι για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η αποστολή της Μπενφίκα δεν θα είναι εύκολη, αν και θεωρώ πως είναι το φαβορί γιατί έχει συνηθίσει να παίζει τέτοια παιχνίδια. Ο ΠΑΟΚ, πάντως, είναι ένα οργανωμένο σύνολο, που ξέρει τι θέλει στο γήπεδο, και θα είναι πιο δύσκολος αντίπαλος από τη Φενέρμπαχτσε. Ήταν δύσκολος αντίπαλος για εμάς ενώ έχει ενισχυθεί σημαντικά με παίκτες όπως οι Βέρνμπλουμ, Ακπόμ και Χατσερίντι. Έχει περισσότερη ποιότητα».

Για την πρόκριση της ΑΕΚ σε βάρος της Σέλτικ και την Βίντι: «Είναι θετικό και σημαίνει ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ποιότητα. Είμαστε πολύ κοντά στους ομίλους και θα είναι απογοητευτικό να μην το πετύχουμε. Πρέπει να παραμείνουμε προσγειωμένοι γιατί δεν έχουμε πετύχει τίποτα. Και ο ΠΑΟΚ θα σκεφτεί με τον τρόπο αυτό, αλλά επαναλαμβάνω ότι η Μπενφίκα έχει πλεονέκτημα την συσσωρευμένη ποιότητα στην διοργάνωση.

Ήμασταν άτυχοι όταν προέκυψε η Σέλτικ στην κλήρωση γιατί όπως ακριβώς η Μπενφίκα είναι διαρκώς σε αυτό το επίπεδο, αλλά αξίζαμε την πρόκριση. Το 1-1 στην Σκωτία ήταν καθοριστικό και τώρα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την Βίντι, σε ματς που δεν υπάρχει γυρισμός».