Ο αετός πετάει στα αστέρια

Η δοξασμένη επιστροφή της ΑΕΚ στους ομίλους του Champions League ξεκινά απόψε, με τον ιστορικό Άγιαξ να είναι το πρώτο εμπόδιο που καλείται να... κατασπαράξει ο Δικέφαλος Αετός.

Μετά από αναμονή αναμονή χρόνων η ΑΕΚ βρίσκεται ξανά στο κλαμπ των κορυφαίων. Η πρωταθλήτρια Ελλάδας είναι από σήμερα και πάλι στην βιτρίνα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και καλείται να φανεί αντάξια των προσδοκιών, αποδεικνύοντας πως η παρουσία της μέχρι εδώ δεν υπήρξε τυχαία.

Η πρώτη πρόκληση υπέρβασης για τους παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη θα γίνει στο Άμστερνταμ, εκεί όπου ο τέσσερις φορές πρωταθλητής Ευρώπης Άγιαξ στην επιβλητική «Johan Cruyff Arena».

Στην πρεμιέρα του πέμπτου ομίλου, οι «κιτρινόμαυροι» δίνουν το πρώτο τεστ ετοιμότητας κόντρα στον «Αίαντα» με στόχο ένα θετικό αποτέλεσμα που θα διατηρήσει ακέραιες τις ελπίδες διάκρισης στο γκρουπ, τουλάχιστον μέσω της τρίτης θέσης.

Με ενισχυμένο κέντρο και τον Τσόσιτς σε ρόλο αμυντικου θα παραταχθεί η ΑΕΚ, που ως γνωστό δεν μπορεί να υπολογίζει στους τιμωρημένους Μπακασέτα, Λιβάγια, Λόπες.

Αναλυτικά ο σχηματισμός σε 4-3-3: Μπάρκας, Χουλτ, Λαμπρόπουλος, Οικονόμου, Γαλανόπουλος, Τσόσιτς, Σιμόες, Μάνταλος, Γκάλο, Πόνσε

Με το κλασικό ολλανδικό 4-3-3 ο Άγιαξ του Τεν Χαγκ, θέλει να αξιοποιήσει την αύρα των συνεχόμενων νικών του και να κάνει πρεμιέρα με το δεξί στο φετινό Champions League.

Πιθανή ενδεκάδα: Ονάνα, Μαζραουί, Μπλιντ, Ντε Λιχτ, Ταλιαφίκο, Νέρες, Ντε Γιονγκ, Σένε, Ζίγιετς, Χούντελαρ, Τάντιτς

Σέντρα στην «Johan Cruyff Arena» στις 19:55. Διαιτητής ο Ισπανός Κάρλος Ντελ Θέρο.