Μαρτίνς: «Όλα είναι δυνατά, όπως η Ελλάδα το 2004»

Βήμα βήμα ξεκινά το Europa League ο Ολυμπιακός, αλλά όπως δήλωσε ο Πέδρο Μαρτίνς στη συνέντευξη τύπου πριν το ματς με τη Ρεάλ Μπέτις, «όλα είναι δυνατά αν κάποιος ονειρεύεται».

Σεβασμό στον προσεχή αντίπαλο του Ολυμπιακού στο Europa League, τη Ρεάλ Μπέτις, έδειξε ο Πέδρο Μαρτίνς στη συνέντευξη τύπου ενόψει του αυριανού (22.00) ματς στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». αλλά όπως δήλωσε ο Ολυμπιακός δεν θα αλλάξει το σύστημά του ανεξάρτητα από τον αντίπαλο που αντιμετωπίζει και θα προσπαθήσει να έχει τον έλεγχο. Παράλληλα, παρότι θεωρεί ότι η ομάδα θα πρέπει να βλέπει κάθε ματς ξεχωριστά, θεωρεί ότι έχει το δικαίωμα να ονειρεύεται ακόμη και πρόκριση μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή του Ολυμπιακού: «πιστευώ πως το παιχνίδι θα είναι ισορροπημένο, όμως έχουμε εμπειρία από τέτοιες αναμετρήσεις και θα τα πάμε καλά. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Σίγουρα ο αντίπαλος είναι ομάδα με μεγάλη ποιότητα. Δίχως αμφιβολία θα πρέπει να βγούμε για τη νίκη. Σημαντικό είναι το ποιός θα έχει τον έλεγχο. Η Μπέτις θα είναι επικίνδυνη και είναι γρηγορη ομάδα με πολύ ποιοτικούς παίκτες αλλά και έμπειρους. Έχουν κάνει και πολύ ποιοτικές μεταγραφές. Εμείς παίζουμε στην έδρα μας που παίρνουμε δύναμη από τον κοσμο μας και επίσης έχουμε ποιότητα. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να ξεκινήσουμε με νίκη. Η ομάδα που θα κερδίσει, θα έχει όφελος και ψυχολογικά εκτός από βαθμολογικά. Η ομάδα που θα έχει υπομονή όταν δεν έχει την μπάλα θα είναι αυτή που θα κερδίσει. Παίζουμε στην έδρα μας και πιστεύω αυτό θα κάνει τη διαφορά».


Αναφορικά με τη σύνθεση και την τακτική της ομάδας σημείωσε ότι «σπουδαίες αλλαγές δεν θα δείτε, αλλά θα υπάρχουν μικρές αλλαγές, πρέπει να περιμένετε μέχρι αύριο για να δείτε. Στο σύστημά μας δεν θα δείτε κάποια αλλαγή. Έχουμε μια φιλοσοφία και θα μείνουμε πιστοί σε αυτή. Θα δείτε αλλαγές παικτών, αλλά όχι σχηματισμού». Τέλος για τις φιλοδοξίες της ομάδας και το εάν μπορεί να φτάσει ακόμη και μέχρι τον τελικό τόνισε: «τα όνειρα χτίζονται βήμα, βήμα, πιστεύω πως όλα είναι δυνατά.. Δεν ήμαστε φαβορί. Υπάρχουν πιο δυνατές ομάδες από εμάς. Εμείς θα ονειρευόμαστε, αλλά πρώτα πρέπει να περάσουμε τους ομίλους. Να σας θυμίσω πως η Ελλάδα πήρε το Euro το 2004 και η Πορτογαλία το 2016. Κανείς δεν το πίστευε τότε, αλλά τα κατάφεραν».

Γκερέρο «Πολύ ποιοτική η Μπέτις, αλλά το ίδιο είμαστε και εμείς»

Το τελευταίο παιχνίδι του Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο επί ισπανικού δεάφους ήταν κόντρα στη Ρεάλ Μπέτις και ο φορ του Ολυμπιακού, αφού καλησπέρισε τους δημοσιογράφους στα ελληνικά, μίλησε για την προσεχή αντίπαλο των Πειραιωτών: «Με τον καινούριο προπονητή και τις μεταγραφές που έκανε, η Μπέτις έχει βελτιωθεί και έχει αλλάξει τη φιλοσοφία της. Είναι μια δυνατή ομάδα και ποιοτική ομάδα, όμως και εμείς έχουμε ποιότητα και έχουμε κάνει καλή προετοιμασία. Είμαστε έτοιμοι να τον αντιμετωπίσουμε αυτόν τον αντίπαλο παρότι είναι πολύ καλός».

Όσον αφορά τις σκέψεις συμπαικτών του, όπως οι Μπουχαλάκης και Τουρέ, ότι η ομάδα μπορεί να φτάσει μέχρι και τον τελικό, σημείωσε πως: «προσωπικά σκέφτομαι και πιστεύω ότι είναι καλό που έχουμε τέτοια αυτοπεποίθηση και φιλοδοξία. Όμως θεωρώ, πως πρέπει να σκεφτόμαστε μόνο το παιχνίδι με την Μπέτις. Μετά βήμα βήμα να... χτίζουμε τα όνειρά μας».