Η δύσκολη νύχτα της ΑΕΚ στο Άμστερνταμ και το «κοιτάμε μπροστά»

Η δύσκολη νύχτα του Μαρίνου Ουζουνίδη και των παικτών του μετά την ήττα από τον Άγιαξ και η απαιτητική συνέχεια που δεν αφήνει περιθώρια απογοήτευσης.

Η ΑΕΚ παρέμεινε το βράδυ της Τετάρτης στο Άμστερνταμ λόγω του ότι από το αεροδρόμιο της ολλανδική πρωτεύουσας δεν επιτρέπονται πτήσεις μετά τις 23.00. Αυτό σήμαινε πως η αποστολή της Ένωσης θα έπρεπε να διανυκτερεύσει και σήμερα το μεσημέρι να επιστρέψει στην Αθήνα. Η νύχτα στο Άμστερνταμ μόνο εύκολη δεν ήταν καθώς δεδομένα υπήρξε μεγάλη απογοήτευση από την βαριά ήττα με 3-0 από τον Άγιαξ.

Ο τεχνικός της Ένωσης έμοιαζε «σκασμένος» μετά το ματς και πέρασε το βράδυ του συζητώντας με τους συνεργάτες του για όλα όσα δεν πήγαν καλά στην πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Για όλα θεωρεί πως πρέπει να βελτιώσει η ομάδα του έτσι ώστε να μην παρουσιάσει ξανά εικόνα ανάλογη με αυτήν του δευτέρου ημιχρόνου του αγώνα με τον Αίαντα.

Ο Έλληνας προπονητής στις πρώτες του δηλώσεις μετά το τελευταίο σφύριγμα του Ισπανού διαιτητή ξεκαθάρισε πως θέλει οι παίκτες του να πάρουν ένα μάθημα από αυτήν την βαριά ήττα. Από εκεί και πέρα, δεδομένα επιθυμεί οι ποδοσφαιριστές της Ένωσης να αφήσουν πίσω τους την απογοήτευση και την πικρία που έχουν και να κοιτάξουν καθώς ακολουθεί σε μικρό χρονικό διάστημα το πρώτο κρας τεστ εντός συνόρων το βράδυ της Κυριακής με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Άλλωστε, το κλίμα που επικρατεί στις τάξεις των παικτών γίνεται εύκολα κατανοητό και από τις δηλώσεις τους. Ουδείς κρύφτηκε πίσω από τις λέξεις μιας και άπαντες ανέλαβαν τις ευθύνες τους και έψαξαν να βρουν όλα όσα δεν πήγαν καλά έτσι ώστε να τα διορθώσουν ενόψει της ακόμα πιο δύσκολης συνέχειας.