''Παίκτης με τεράστιες δυνατότητες ο Σισέ''

Ο Πάπε Σισέ έκανε ένα ονειρώδες ντεμπούτο με την Εθνική Σενεγάλης το βράδυ του Σαββάτου και ο προπονητής του, Αλιού Σισέ, μίλησε με τα καλύτερα λόγια τις ικανότητες και το μέλλον του.

Την πρώτη του συμμετοχή με την Εθνική Ανδρών της Σενεγάλης πραγματοποίησε το Σάββατο ο κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού, Πάπε Αμπού Σισέ. Ο νεαρός στόπερ αγωνίστηκε βασικός στη νίκη 3-0 επί του Σουδάν για τον Α' προκριματικό όμιλο του Κόπα Άφρικα 2019 και μάλιστα ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ για τα «λιοντάρια» με προβολή στο 17ο λεπτό.

Μετά το ματς, ο τεχνικός της Σενεγάλης, Αλιού Σισέ, μίλησε με κολακευτικά λόγια για τον 23χρονο αμυντικό, επισημαίνοντας όμως ότι δεν θα πρέπει να βιαστεί κανείς μαζί του: «Ο Σισέ είναι ένας παίκτης με τεράστιες δυνατότητες, αλλά δεν πρέπει να βιαστούμε. Πρέπει να του δώσουμε χρόνο. Δώσαμε την ευκαιρία στους Παπέ Αμπού Σισέ, Ρασίν Κόλι και Μπαγέ Ντιανέ να κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση με τη φανέλα της εθνικής ομάδας. Νομίζω ότι έκαναν πολύ καλή δουλειά και άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις. Είναι φιλόδοξοι παίκτες και έχουν έρθει για να διεκδικήσουν θέση στο βασικό σχήμα. Ο κάθε παίκτης που έχουμε στη διάθεσή μας είναι έτοιμος να αγωνιστεί στη βασική ενδεκάδα».

Μετά τη νίκη επί του Σουδάν, η Σενεγάλη και η Μαδαγασκάρη έχουν από 7 βαθμούς στον Α' όμιλο, η Ισημερινή Γουϊνέα 3 ενώ χωρίς βαθμό έμεινε το Σουδάν. Στην τελική φάση προκρίνονται οι πρώτοι των 12 ομίλων, οι τρεις καλύτεροι δεύτεροι, ενώ απευθείας βρίσκονται εκεί οι Καμερουνέζοι ως διοργανωτές.