Όταν ο Σικαμπάλα… έμαθε λίγη μπάλα στο Ριβάλντο

Ο «Δικέφαλος», σαν σήμερα πριν από 13 χρόνια, έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που υποχρέωσε σε ήττα τον Ολυμπιακό στο νέο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Με ήρωες τους Σικαμπάλα και «Σβούρα»!

Μέχρι το βράδυ της 16ης Οκτωβρίου 2005 οι Πειραιώτες μετρούσαν 15 νίκες και 2 ισοπαλίες σε 17 αγώνες πρωταθλήματος, έχοντας ηττηθεί στο καινούργιο τους «σπίτι» μόνον από την Νιουκάστλ και την Ρόζενμποργκ, σε ευρωπαϊκούς αγώνες.

Πάντως, εκείνη την πρώτη εντός έδρας ήττα των ερυθρόλευκων δεν την είδαν ζωντανά παρά ελάχιστοι φίλαθλοι, καθώς ο αγώνας έγινε «κεκλεισμένων των θυρών», λόγω τιμωρίας του Ολυμπιακού, που στάθηκε τυχερός στο 3ο λεπτό όταν ο Μίετσελ «κρέμασε» το Νικοπολίδη, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, για να προηγηθεί στο 59’ με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γιάγια Τουρέ.

Με τον Αιγύπτιο Σικαμπάλα, που εκείνο το βράδυ έγινε σύνθημα στα χείλη των ΠΑΟΚτσήδων, («μάθε στο Ριβάλντο λίγη μπάλα, Σικαμπάλα, Σικαμπάλα…»), να μπαίνει αλλαγή στο 61ο λεπτό και να κλέβει την παράσταση.

Ο Αιγύπτιος δημιουργούσε κι ο Παντελής Κωνσταντινίδης μέσα σε διάστημα πέντε λεπτών (66’ και 71’) «εκτέλεσε» δύο φορές τον Αντώνη Νικοπολίδη γυρίζοντας για δεύτερη φορά εις βάρος του σκορ και να φύγει νικητής από το φαληρικό στάδιο.

Ολυμπιακός (Τροντ Σόλιντ): Νικοπολίδης, Καψής, Κωστούλας, Πάντος, Καφές (83’ Ντάνι), Ριβάλντο, Τζόρτζεβιτς, Τουρέ, Γεωργάτος, Οκκάς (67’ Μπαμπαγκίντα), Κωνσταντίνου.

ΠΑΟΚ (Γιώργος Κωστίκος): Φερνάντες, Ακιέλ, Χασιώτης, Ουντέζε, Μαλαδένης (61’ Σικαμπάλα), Μπαλάφας, Ηλιάδης, Κωνσταντινίδης, Χαραλάμπους (72’ Χριστοδουλόπουλος), Σαλπιγγίδης, Μίετσελ (85’ Καρυπίδης).