«Ο Μπαγιάτ έβαζε τον Προτό να μην προπονείται για να πάει στον Ολυμπιακό»

Ο μάνατζερ του Κάιπερς, αλλά και των Κομπανί και Μενιέ, Ζακ Λιχτενστάιν τα έβαλε με τον Μότζι Μπαγιάτ, ο οποίος συνελήφθη σε υπόθεση με στημένα ματς στο Βέλγιο. Η αναφορά σε Προτό και Ολυμπιακό!  

Ο κουρνιαχτός από το σκάνδαλο με τα στημένα ματς στο Βέλγιο, όπου φέρεται να εμπλέκεται ο μεγαλομάνατζερ Μότζι Μπαγιάτ δεν έχει ακόμη κατακαθίσει και ο Βέλγος συνάδελφος του Ζακ Λίχτενσταϊν, μάνατζερ μεταξύ άλλων και του Ούγκο Κάιπερς εξαπέλυσε επίθεση.

Οι σχέσεις Μπαγιάτ και Λίχτενσταϊν ήταν πάντα τεταμένες με τον πρώτο να «κλέβει» από το πελατολόγιο του Λίχτενσταϊν τον Σίλβιο Προτό, ο οποίος ο οποίος από τη Λιρς κατέληξε στον Ολυμπιακό.

«Γιατί να φοβηθώ να μιλήσω; Ο πατέρας μου πήρε μέρος στον πόλεμο με τον ισραηλινό στρατό. Δεν είναι τέτοιος ο χαρακτήρας μου να φοβηθώ», τόνισε αρχικά ο ατζέντης των Κομπανί, Μενιέ και Κάιπερς μεταξύ άλλων σημειώνοντας:

«Χωρίς τον Μπαγιάτ το ποδόσφαιρο μας θα γιατρευτεί. Ανάγκαζε τους παίκτες να πάρουν μεταγραφή, αφού προηγουμένως τους ενθάρρυνε να απέχουν από τις προπονήσεις. Με αυτό τον τρόπο πίεζε τους συλλόγους να τους αφήσουν να πάρουν μεταγραφή με μικρότερο οικονομικό κόστος. Έτσι ο Ντιράρ έφυγε από την Μπρίζ, ο Ντε Μπέλντερ από την Λιρς και ο Προτό έφυγε από την Οστάνδη για τον Ολυμπιακό. Δεν ενθαρρύνω τέτοιες συμπεριφορές από τους παίκτες μου».

Ο γνωστός μάνατζερ έδωσε την δική του εξήγηση και για τις επιτυχίες του Μπαγιάτ.

«Εκμεταλλεύονταν το γεγονός πως οι ιδιοκτήτες των βελγικών ομάδων δεν έχουν ποδοσφαιρικές ομάδες. Δεν διαθέτουμε σε κάθε ομάδα Μπεκενμπάουερ, Ρουμενίγκε ή Βενγκέρ».