Το «καγκουρό» της Αχαΐας που κυκλοφορεί ως «αντι – Σκίμπε»

Το SDNA καταγράφει το ελληνικό ιστορικό, τα «παράσημα» και τα «κονέ» του Άγγελου Ποστέκογλου με άλλοτε διεθνείς Έλληνες ποδοσφαιριστές.

Ποιος να΄το λεγε στους φίλους της Παναχαϊκής πως ένας Έλληνας τεχνικός που πέρασε από τον πάγκο της ομάδας τους, συν τω χρόνω θα γινόταν «μουντιαλικός» και με το προπονητικό κοστούμι της Εθνικής ομάδας της Αυστραλίας θα έκανε check in στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 και θα οδηγούσε τους «soccerοos» στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2018.

Μεταξύ μας, αυτό μάλλον ήταν κάτι που δεν θα το πίστευε  ούτε ο Ελληνοαυστραλός επιχειρηματίας κι άλλοτε μεγαλομέτοχος της Παναχαϊκής, Κώστας Μακρής, όταν τον Μάρτιο του 2008 έφερνε τον κόουτς Ποστέκογλου στην ομάδα της Αχαΐας.

Παρεμπιπτόντως, τα credits του αποδείχτηκαν λίγα στην Πάτρα δεδομένου πως τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους παραιτήθηκε, αφού δεν βρήκε..χημεία με τον επόμενο ιδιοκτήτη της Παναχαϊκής, Αλέξη Κούγια.

Τον Οκτώβριο του 2013 η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αυστραλίας έδωσε το «χρίσμα» του νέου τεχνικού των «καγκουρό» στον Άγγελο Ποστέκογλου.

Παρά το γεγονός πως η άλλοτε ομάδα του η Μέλμπουρν Βίκτορι αξίωνε 700.000 ευρώ(!) για να ανάψει το «πράσινο φως» για την μετακόμισή  στην Εθνική, εντούτοις βρέθηκε η χρυσή τομή και υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας με την εθνική Αυστραλίας.

«Μου αρέσουν οι μεγάλες προκλήσεις και σίγουρα αυτή είναι μία από τις μεγαλύτερες» τόνιζε εκείνη την περίοδο στις προγραμματικές δηλώσεις του ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός.

Τα…παράσημα στην Αυστραλία

 Ο πολιτογραφημένος Αυστραλός προπονητής θεωρείται ο πιο πετυχημένος προπονητής στη χώρα της Ωκεανίας, έχοντας κατακτήσει σε συλλογικό επίπεδο πάνω από δέκα τίτλους.

Επί των ημερών του η Αυστραλία συμμετείχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας το 2014, στο Κύπελλο Ασίας το 2015, ενώ εξασφάλισε την πρόκριση για το Μουντιάλ του 2018.

Μεταγραφές με…χρώμα ελληνικό

Τον Σεπτέμβριο του 2013, εκτός από τον πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού Κώστα Μπαρμπαρούση, η τότε ομάδα του Ποστέκλογλου Βίκτορι Μελβούρνης, επιχείρησε να προσθέσει στο δυναμικό της έναν ακόμη «δικό» μας ποδοσφαιριστή.

Ο λόγος, για τον άλλοτε ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Ντουντού Σεαρένσε.  Ωστόσο και παρά τις «σειρήνες» από την Αυστραλία, ο  Βραζιλιάνος αμυντικός μέσος δεν άλλαξε ομάδα και Ήπειρο.

Τα «κονέ» με Έλληνες διεθνείς

Ο Ποστέκογλου διατηρεί προσωπική γνωριμία με άλλοτε διεθνείς Έλληνες παίκτες (Κυργιάκος, Κατσουράνης, Χαριστέας) οι οποίοι πέρασαν στη «δύση» της καριέρας τους από τα γήπεδα της Αυστραλίας, ενώ επί των ημερών του στη Βίκτορι Μελβούρνης επιχείρησε να φέρει - χωρίς επιτυχία - τον Γιώργο Καραγκούνη στη χώρα της Ωκεανίας.

Εσχάτως, τα ΜΜΕ της Αυστραλίας έβαλαν το όνομά στο «κάδρο» των υποψήφιων «αντι – Σκίμπε» για τον πάγκο της Εθνικής ομάδας.

Λέτε δέκα χρόνια μετά το διαζύγιο με την Παναχαϊκή, να τον δούμε να επιστρέφει στα μέρη μας για αυτή την φορά για λογαριασμό της «γαλανόλευκης»;