Δώνης: «Πάμε στην Τούμπα για τη νίκη»!

Ο Χρήστος Δώνης μίλησε στο SDNA για την αναμέτρηση με τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ και έδωσε σύνθημα νίκης ενόψει του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη που ακολουθεί.

Κόντρα στον Πανιώνιο πραγματοποίησε μία ακόμα μεστή εμφάνιση, βοηθώντας την ομάδα του να πάρει μία ακόμα νίκη και να φτάσει τις έξι σε επτά αγώνες το φετινό πρωτάθλημα. Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με τους κυανέρυθρους, ο Χρήστος Δώνης μίλησε στο SDNA για την εικόνα του παιχνιδιού του Σαββάτου, τα ντέρμπι που ακολουθούν αλλά και το αν εκείνος και οι συμπαίκτες του αισθάνθηκαν άγχος όσο το σκορ ήταν στο ισόπαλο 0-0.

Αρχικά σχετικά με την εικόνα που του αφήνει η αναμέτρηση κόντρα στην ομάδα της Νέας Σμύρνης σημείωσε ότι «Νομίζω ότι μπήκαμε καλά στο παιχνίδι και δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες ειδικά στο πρώτο 25λεπτο. Μετά το 25’ ξέραμε πως ο Πανιώνιος από τα δικά μας λάθη θα βγει στην αντεπίθεση. Παρ’ όλα αυτά δεν καταφέραμε να σκοράρουμε στα πρώτα λεπτά και μετά ο Πανιώνιος είχε τις δικές του καλές στιγμές. Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε και πάλι καλύτερα, πιέσαμε και τελικώς καταφέραμε να βάλουμε το γκολ που μας έδωσε τη νίκη».

Οι παίκτες του Ζοζέ Ανιγκό κατάφεραν να βάλουν δύσκολα στους πράσινους το απόγευμα του Σαββάτου. Ρωτήσαμε, λοιπόν, τον Χρήστο Δώνη αν αισθάνθηκε εκείνος και οι συμπαίκτες του άγχος σε κάποιο χρονικό σημείο πως το ματς θα «στραβώσει».

«Νομίζω ότι ξέρουμε ο ένας τον άλλον. Μέρα με την ημέρα και μέσα από την προπόνηση και την σκληρή δουλειά μαθαίνουμε ακόμα καλύτερα ο ένας τον άλλον. Δεν θα έλεγα πως αγχωθήκαμε, όσο πέρναγε η ώρα. Ίσα ίσα ήμασταν πιο ψύχραιμοι και κυκλοφορούσαμε καλύτερα την μπάλα. Κάναμε κάποια λάθη στις πάσες, όμως αυτά είναι μέσα στο ποδόσφαιρο. Δεν θα έλεγα πως αυτά τα λάθη ήταν δείγμα άγχους, είναι μέσα στο παιχνίδι».
Πλέον, ο Παναθηναϊκός μετρώντας έξι νίκες και μία ισοπαλία στα επτά παιχνίδια που έχει δώσει στο πρωτάθλημα, στρέφει την προσοχή του στα τρία συνεχόμενα ντέρμπι που ακολουθούν με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Για το αν η νίκη κόντρα στον Πανιώνιο δίνει σημαντική ώθηση στους παίκτες του τριφυλλιού, ο Χρήστος Δώνης υποστήριξε ότι «Νομίζω ότι είναι μία πολύ καλή αρχή που έχουμε κάνει και δεν πρέπει να μείνουμε σε αυτό. Από την αρχή έχουμε μάθει να βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και αυτό θα πάμε να κάνουμε και στη Θεσσαλονίκη».

Φυσικά, όμως τα ντέρμπι αποτελούν και μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους παίκτες του Παναθηναϊκού για αποδείξεις. Μάλιστα, ο Έλληνας χαφ των πράσινων, δεν δίστασε μέσω του SDNA να δώσει σύνθημα νίκης ενόψει ΠΑΟΚ. «Εμείς κάνουμε ανάλυση των αντιπάλων μας ανεξάρτητα του ποιος είναι και πάμε να πάρουμε την νίκη. Αυτό θα κάνουμε και κόντρα στον ΠΑΟΚ».