Τέζα από τον ΟΦΗ ο Ολυμπιακός!

Η νέα εποχή του ΟΦΗ υπό τον Μιχάλη Μπούση ξεκίνησε... όπως έπρεπε για την ιστορική ομάδα της Κρήτης, με μια σπουδαία από κάθε άποψη νίκη επί ενός μεγάλου αντιπάλου! Οι Κρητικοί επικράτησαν 1-0 του Ολυμπιακού για την 7η αγωνιστική και πήραν το πρώτο «τρίποντο» της σεζόν, με τους «ερυθρόλευκους» να μένουν ισόβαθμοι με τον Παναθηναϊκό και στο -6 από την κορυφή!

Το ματς ξεκίνησε με αργό ρυθμό και τον ΟΦΗ να προσπαθεί να το πάει στη δύναμη, την κόντρα και τις προσωπικές μονομαχίες, κρατώντας χαμηλά το τέμπο. Η... τριπλή ζώνη άμυνας του Παπαδόπουλου απέδωσε καρπούς, ενώ σταδιακά οι γηπεδούχοι «ανέβηκαν» και μετά το τέταρτο απείλησαν τον Ολυμπιακό με τον ενθουσιασμό και την ποιότητα των μεσοεπιθετικών τους, παρουσιάζοντας σε αυτό το πρώτο 45λεπτο μακράν την καλύτερη φετινή εικόνα τους.

Σε πλήρη αντίθεση με τον ΟΦΗ, ο Ολυμπιακός είχε την χειρότερη δική του φετινή στο διάστημα αυτό. Με τον Τουρέ βασικό για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα μετά το 2006, προσπάθησε να κάνει το γνωστό του παιχνίδι με κατοχή και γρήγορη κυκλοφορία μπάλας, ωστόσο, δεν του βγήκε απολύτως τίποτα! Έχασε όλες τις μονομαχίες από τους Κρητικούς... κομάντο, έχασε τη μάχη του κέντρου και μοιραία επέτρεψε στον αντίπαλο να βρει ψυχολογία. Αντίστοιχα, ό,τι δοκίμαζαν οι παίκτες του Μαρτίνς από τη μέση και μπροστά έμενε... μισό με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Κάπως έτσι, μετά από περίπου μισή ώρα κατά την οποία έλεγξε το ματς και 2-3 καλές φάσεις, η ομάδα του Παπαδόπουλου προηγήθηκε δίκαια στο 35' για να πάει με αυτό το 1-0 στα αποδυτήρια. Η πρώτη τελική του Ολυμπιακού στο 31' και μοναδική ευκαιρία μετά από κόντρα σε σέντρα που πήγε στο δοκάρι, είναι τα στοιχεία που λένε την αλήθεια των πρώτων 45 λεπτών στο «Γεντί Κουλέ». Άνευροι, χωρίς φρεσκάδα και χωρίς ρυθμό οι «ερυθρόλευκοι», πεισμωμένοι και αποφασισμένοι για το πρώτο «τρίποντο» της σεζόν οι «ομιλίτες».

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα αυτή του αγώνα άλλαξε πάντως, με τον Ολυμπιακό να ανεβάζει κατακόρυφα τη διάθεση και την πίεσή του προς την αντίπαλη περιοχή, ωστόσο και πάλι οι Πειραιώτες... κατάφεραν να χάσουν όλες τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν παρότι έπαιξαν τον αντίπαλο στο μισό γήπεδο! Ο ΟΦΗ άντεξε αν και ήταν εντελώς παθητικός, κρατώντας αυτό το πολύτιμο για την εξέλιξη της σεζόν 1-0, την ώρα που ο Ολυμπιακός έχανε ακόμη περισσότερο έδαφος στη μάχη του τίτλου.